Dit recept om snel zelf knoflookbroodjes te maken is het meest makkelijke dat ik ken (en het allerlekkerste). Door de combinatie van een heerlijke olie, boter, knoflook en gesmolten kaas krijg je een heerlijk hapje. Dit zijn de beste knoflookbroodjes die ik ooit gegeten heb! De magnifieke smaak, gesmolten kaas, knapperige bovenkant, simpel onweerstaanbaar lekker. Dit wil je NU eten!
Zelf Knoflookbroodjes Maken
De eerste keer dat ik knoflookbroodjes at was op mijn eerste vakantie samen met mijn huidige man. Ik was er meteen dol op. En sindsdien bestel ik ze overal.
En ben je net zo’n knoflookbrood fanaat als ik, dan kom je er snel achter dat niet elk knoflookbrood even goed is. Soms doordrenkt met olie, een andere keer weinig smaak. Het komt wat mij betreft heel nauw. Ik heb dan ook al een heel scala aan recepten en restaurants uitgeprobeerd.
Tot… ik deze variant uitprobeerde. Krokant, een volle knoflook en kruiden smaak en de kaas gratin maakt dit broodje het ultieme knoflookbroodje.
Wat heb je nodig voor dit ultiem lekkere knoflookbrood?
Om deze titel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Broodjes - Gebruik pistoletjes, afgebakken of nog af te bakken, of een heerlijk stokbrood. Halveer deze.
- Boter - Gebruik ongezouten roomboter en haal het minimaal 30 minuten van tevoren uit de koeling (dan mengt het veel beter)
- Zout en peper - Verfijnen de smaak.
- Olijfolie - Voor extra smaak en om de boter nog smeuïger te maken.
- Basilicum, oregano - Deze kruiden geven het knoflookbrood meer smaak. Je kunt ze ook uitwisselen voor tijm of rozemarijn. Of gebruik een Italiaanse kruidenmix.
- Knoflook - Knoflookbroodjes zonder knoflook? Dat kan natuurlijk niet. Gebruik verse knoflook, die heeft het meeste smaak.
- Parmezaanse kaas - Geeft een ziltige smaak aan de broodjes, zonder te overheersen. De kaas smelt en gratineert in de oven.
Hoe maak je Supersnel Knoflookbrood?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan dit blog.
- Meng olijfolie, boter, knoflook en kruiden.
- Breng op smaak met zout, peper, en Parmezaanse kaas.
- Roer alles goed door elkaar.
- Halveer de broodjes en besmeer met de zelfgemaakte knoflookboter. Leg de knoflookbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.
Serveren. Deze knoflookbroodjes zijn heerlijk bij Risotto met Garnalen en Rucola, samen geserveerd met deze bladerdeeghapjes met kaas of als bijgerecht bij dit doperwtensoepje met rivierkreeftjes.
Garneer met wat verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 5 eetlepels boter ongezouten
- 4 tenen knoflook vers, uitgeperst
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt of geschaafd
- ½ theelepel zout
- ⅙ theelepel peper
- 4 pistolets of 2 stokbroden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C en bekleedt de bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kommetje de boter, olijfolie, basilicum, oregano, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een smeuïg mengsel.5 eetlepels boter, 4 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel gedroogde oregano, 50 gram Parmezaanse kaas, ½ theelepel zout, ⅙ theelepel peper
- Halveer het brood en besmeer met de knoflook boter. Leg naast elkaar op de bakplaat.4 pistolets
- Schuif in de oven en bak de broodjes in 10 minuten goudbruin.
Opmerkingen:
- Koelkast - In een afgesloten, luchtdichte doos tot 3 dagen.
- Diepvries - Verpak in folie en vervolgens in een diepvrieszak of doos. Bewaar tot 2 maanden in de diepvries. De broodjes hoeven niet van tevoren ontdooit te worden (maar verleng de opwarmtijd met 3 minuten).
- Opwarmen - Warm de broodjes in de oven of Airfryer op bij 180 °C tot ze weer warm zijn.
Geef een reactie