Geniet van deze heerlijke kokosrepen met Chocola. Een makkelijk recept dat je maakt met maar vijf ingrediënten. Deze knapperige repen zijn zo lekker, je likt er je vingers gegarandeerd bij af.
Heerlijke Kokosrepen met Chocola (5 Ingrediënten)
Hou je ook zo van die Bounty repen? Misschien ken je ze nog van die reclame van vroeger, waar je een hapje uit de reep nam en je je meteen op een vakantie-eiland bevond. Of in ieder geval je dacht dat je je er bevond. Volgens de makers van de reclame dan. Het heeft wel indruk op mij gemaakt, want ik deel deze herinnering toch maar met jullie.
Maar in een normale Bounty candybar, zitten maar liefst 14 ingrediënten. Dat zijn er best wel veel. En natuurlijk zijn er voor een reep die in een fabriek gemaakt wordt en ook nog een tijdje houdbaar moet blijven wat meer ingrediënten nodig, maar wist je dat je met 5 ingrediënten een heerlijke reep krijgt, waarmee je je ook op een onbewoond, warm eiland bevindt (en terwijl ik dit tik is het buiten -4 graden :-), dan is dat toch wel extra fijn niet dan?).
Makkelijk en Smakelijk
Voor dit makkelijke recept meng je de ingrediënten snel door elkaar, druk je ze in de bakvorm en bakt ze in twintig minuten gaar en stevig. Even afkoelen en je kunt ze snijden en opeten (of bewaren, wat me gewoon niet lukt).
Ik ga weer een portie in de oven stoppen. Niet alleen wordt het hier dan heerlijk warm (toch fijn zo'n grote oven), maar het smaakt en ruikt ook weer heerlijk. Prettige (wegdroom) vakantie!
Wat heb je nodig voor Kokos-Chocolade Reep?
Om deze Kokosrepen met Chocola te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog.
- Kokos: Voor dit recept gebruik je gemalen kokos. Het is het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot, dat wordt geraspt.
- Suiker: Geeft de repen een heerlijk zoetje.
- Boter: Zorgt voor de romige smaak in de kokosrepen met chocola.
- Eieren: Bindt alle ingrediënten zodat je een vaste reep krijgt die niet uit elkaar valt.
- Pure chocola: Mijn voorkeur bij deze repen is pure chocola, maar je kunt ook een melkchocola gebruiken als dat je voorkeur heeft. De smaak wordt dan zachter.
Hoe maak je een Chocolade en Kokos Reep?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Vet een bakvorm in met olie en bekleedt met bakpapier.
- In een grote schaal meng je de kokos, suiker, boter, eieren en fijngehakte chocola door elkaar.
- Doe de inhoud van de schaal in de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel aan.
- Schuif de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak 20 minuten tot hij goudbruin en gaar is. Haal uit de oven laat 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rek en snij in de gewenste vorm.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Fruitige twist: Voeg gehakte gedroogde vruchten zoals cranberry's, abrikozen of rozijnen door de gesmolten chocola (ongeveer 3 eetlepels).
- Nootachtig lekker: Hak amandelen, hazelnoten, walnoten of pecannoten (of een mix hiervan) door het beslag. Drie eetlepels is voldoende.
- Glutenvrij: Dit recept is in principe glutenvrij, maar kijk de ingrediënten altijd goed na.
- Tip: Dit is echt een superleuk en makkelijk recept om samen met kinderen te maken!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 250 gram kokosrasp
- 150 gram suiker
- 100 gram boter ongezouten, gesmolten en licht afgekoeld
- 2 eieren maat L
- 150 gram pure chocolade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Vet een vierkante bakvorm (24 x 24 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
- Pak een schaal en meng met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar.250 gram kokosrasp, 150 gram suiker, 100 gram boter, 2 eieren, 150 gram pure chocolade
- Schep de inhoud van de schaal in de bakvorm en druk die met de achterkant van een lepel goed aan tot een gladde laag.
- Schuif de vorm in de oven en bak 20 minuten tot hij goudbruin en stevig is.
- Haal uit de oven, laat hem 5 minuten licht afkoelen en haal hem uit de vorm.
- Laat afkoelen op een rek tot kamertemperatuur.
- Snij de plak in rechthoekige repen.
Opmerkingen:
- Fruitige twist: Voeg gehakte gedroogde vruchten zoals cranberry's, abrikozen of rozijnen door de gesmolten chocola (ongeveer 3 eetlepels).
- Nootachtig lekker: Hak amandelen, hazelnoten, walnoten of pecannoten (of een mix hiervan) door het beslag. Drie eetlepels is voldoende.
- Tip: Dit is echt een superleuk en makkelijk recept om samen met kinderen te maken!
- Koelkast: Bewaar in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven zo tot vijf dagen goed. Leg een bakpapier tussen de repen, zodat je ze makkelijk kunt pakken.
- Diepvries: Wikkel elke kokosreep in een stukje bakpapier en bewaar ze in een diepvrieszak of diepvriesdoos.
Geef een reactie