Knapperig, licht zoet en met een heerlijke kokossmaak. Je maakt deze repen binnen een half uurtje. En slechts 5 ingrediënten!
Hou jij ook zo van die Bounty repen? Misschien ken je ze nog van die reclame van vroeger, waar je een hapje uit de reep nam en je je meteen op een vakantie eiland bevond. Of in ieder geval je dacht dat je je er bevond. Volgens de makers van de reclame dan. Het heeft wel indruk op mij gemaakt, want ik deel deze herinnering toch maar met jullie.
Maar in een normale Bountyreep, zitten maar liefst 14 ingrediënten. Dat zijn er best wel veel. En natuurlijk zijn er voor een reep die in een fabriek gemaakt wordt en ook nog een tijdje houdbaar moet blijven wat meer ingrediënten nodig, maar wist je dat je met 5 ingrediënten een heerlijke reep krijgt, waarmee je je ook op een onbewoond, warm eiland bevindt (en terwijl ik dit tik is het buiten -4 graden :-), dan is dat toch wel extra fijn niet dan?).
Je mengt de ingrediënten ook simpelweg door elkaar, drukt ze in de bakvorm en bakt ze in 20 minuten gaar en stevig.
Ik ga weer een portie in de oven stoppen. Niet alleen wordt het hier dan heerlijk warm (toch fijn zo'n grote oven), maar het smaakt en ruikt ook weer heerlijk. Prettige (wegdroom) vakantie!
It's a good taste!
Recept Kokosrepen met
chocola
Heb je deze kokosrepen met chocola gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Kokosrepen met chocola
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
150 gram suiker
100 gram boter ongezouten, gesmolten en licht afgekoeld
2 eieren maat L
150 gram pure chocola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een vierkante brownie bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
- Pak een schaal en meng met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
- Schep de inhoud van de schaal in de bakvorm en druk die met de achterkant van een lepel goed aan.
- Schuif de vorm in de oven en bak 20 minuten tot hij gaar en stevig is.
- Haal uit de oven, laat hem 5 minuten licht afkoelen en haal hem uit de vorm.
- Snij hem in rechthoekige stukken.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Bakblikken, springvormen
Geef een antwoord