Een muesli reep vol met lekkere chocolade, knapperige granen en zoete rozijnen en cranberries. Een beetje sticky, maar daardoor natuurlijk het allerlekkerste!
Vroeger at ik af en toe een Balisto. Je kent ze wel die snack die je in de winkel koopt. En deze chocolade muesli repen, lijken daar heel erg op qua smaak. Het verschil is dat ze iets kleveriger zijn. Maar dat blijkt een super effect. Want dan kun je er nog langer van genieten.
Je vult ze met de granen, noten en gedroogde vruchten die jij lekker vindt. Denk er dan wel bij na dat je de verhouding in de gaten houdt, anders klopt het niet meer. Dus 50 gram cranberries, vervang je bijvoorbeeld door 50 gram krenten.
Door de pure chocolade te gebruiken en zo min mogelijk honing, zijn de repen een snack die je af en toe best eens kan nemen.
Bewaar ze in een luchtdichte trommel, dan blijven ze ongeveer een week knapperig!
It's a good taste!
Recept Chocolade muesli
repen
Heb je deze chocolade muesli repen gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolade muesli repen
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 50 gram cornflakes
- 30 gram cranberries
- 20 gram rozijnen
- 30 gram walnoten
- 5 eetlepels honing, fijngehakt
- 125 gram chocola , puur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg een bakpapier in een bakblik van 20 x 20 cm.
- Meng in een kom de havermout, cornflakes, cranberries, rozijnen en walnoten.
- Verwarm op het vuur een pannetje met 3 eetlepels water en de honing.
- Meng het honingmengsel met de vulling en roer alles goed door.
- Doe in het bakblik en smeer de bovenkant glad.
- Bak 25 minuten in de oven.
- Haal de muesli uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Snij daarna in repen van ongeveer 2.5 x 5 cm.
- Smelt de pure chocolade au-bain-marie (in kom die je boven een pan met kokend water hangt, waarbij het water de kom niet raakt. In de kom smelt je de chocolade).
- Schenk de chocolade over de muesli repen en laat opstijven.
Geef een reactie