Zelf mayonaise maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel hulpmiddelen bij nodig. Een kom, een garde en de ingrediënten. Dat is echt alles.
Zelf mayonaise maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel hulpmiddelen bij nodig. Een kom, een garde en de ingrediënten. Dat is echt alles. En een beetje geduld. In de mayonaise van de supermarkt zit vaak suiker. Dat heeft een mayonaise niet nodig. Zorg in ieder geval dat je zo vers mogelijke eieren gebruikt. Dit gerecht is door het gebruik van verse eieren niet geschikt voor ouderen, zieken en kinderen onder de 4 jaar.
Zelfgemaakte mayonaise
Porties: ml
Ingrediënten
- 1 ei dooier
- 1 mespunt zout
- snufje peper
- 1 theelepel mosterd
- 250 - 500 ml zonnebloemolie of olijfolie
- 1 theelepel citroensap
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten bij kamertemperatuur zijn.
- Roer de dooier met het zout, snufje peper en de mosterd los.
- Schenk de olie bij de eierdooier terwijl je blijft kloppen, eerst druppelsgewijs en steeds een beetje meer, totdat de mayonaise stijf is geworden en de gewenste dikte heeft bereikt. Je hebt daarvoor minstens 250 ml nodig, maar waarschijnlijk nog iets meer.
- Roer als laatste het citroensap door.
- Bewaar tot gebruik in de koeling.
Notities
Nutrition
Calories: 27kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 1mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 1IU | Iron: 1mg
Geef een reactie