Zelf mayonaise maken met de hand is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel hulpmiddelen bij nodig. Een kom, een garde en de ingrediënten. Dat is echt alles.
En een beetje spierkracht met een tikje geduld. In de mayonaise van de supermarkt zit vaak suiker. Dat heeft een mayonaise niet nodig, maar vind je dat lekker dan kun je hem prima zoeten met suiker (of honing).
Zorg in ieder geval dat je zo vers mogelijke eieren gebruikt. Dit gerecht is door het gebruik van verse eieren niet geschikt voor ouderen, zieken en kinderen onder de 4 jaar.
En wil je een keer mayonaise, maar dan een tikkie anders, dan heb ik hier nog 5 heerlijke mayonaise variaties voor je!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eigeel
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel mosterd
- 250 - 500 ml zonnebloemolie of olijfolie
- 1 theelepel citroensap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten bij kamertemperatuur zijn.
- Roer het eigeel met zout, peper en de mosterd los.1 eigeel, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel mosterd
- Schenk de olie bij de eierdooier terwijl je blijft kloppen met een garde, eerst druppelsgewijs en steeds een beetje meer, totdat de mayonaise stijf is geworden en de gewenste dikte heeft bereikt. Je hebt daarvoor minstens 250 ml nodig, maar waarschijnlijk nog iets meer.250 - 500 ml zonnebloemolie
- Roer als laatste het citroensap door.1 theelepel citroensap
- Bewaar tot gebruik in de koeling.
Geef een reactie