Romig, vol van smaak en makkelijk te maken: Zebra's oftewel roggebrood sandwiches. Lekker om mee te nemen als hapje of te serveren bij een high tea. Gevuld met zalm roomkaas en komkommer roomkaas.
Na 1 januari beginnen de Nieuwjaarsparty's. Soms hoeven we alleen maar aanwezig te zijn en soms wordt er gevraagd om iets mee te nemen. Een soort pot luck idee. Slim, want anders kom je als gastvrouw helemaal de keuken niet meer uit. Vroeger leefde ik me dan helemaal uit, maar aangezien iedereen iets mee nam is dat eigenlijk ook een beetje zonde. Dus nu ga ik voor eenvoudig en lekker. En je moet het goed kunnen vervoeren. Hoge torentjes die omvallen en waardoor je elke drempel met 10 km per uur moet nemen, bleken niet het meest ideaal (geloof me ;-)).
Dus ga je naar een nieuwjaars party en wil je een lekker hapje meenemen? Of heb je binnenkort een high tea? Of... nu je begrijpt het idee, deze zebra's zijn voor bijna alle gelegenheden een heerlijk hapje om te serveren (en te eten).
Want je ze zijn simpel te maken, goed te vervoeren en heerlijk om te eten. Ik heb ze gevuld met roomkaas - zalm en komkommer - roomkaas, maar natuurlijk kun je daarin eindeloos variëren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Ingrediënten
- 12 plakjes roggebrood
- 200 gram roomkaas
- 50 gram gerookte zalm
- 1 theelepel dille vers, fijngehakt
- 2 theelepels mayonaise
- ¼ komkommer
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
- Hak de gerookte zalm fijn.
- Schil de komkommer en snijdt de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 1-2 cm lang.
- Halveer de roomkaas.
- Meng de eerste helft van de roomkaas met de gerookte zalm en dille.
- Meng de andere helft van de roomkaas met de mayonaise en de reepjes komkommer.
- Verwijder van het roggebrood de buitenste rand.
- Leg een plakje roggebrood voor je en besmeer die met de helft van het zalm roomkaas mengsel.
- Leg daar een tweede plakje op en snijdt in vieren.
- Herhaal dit voor de rest van de zalm roomkaas.
- Leg een plakje roggebrood voor je en verdeel de helft van het komkommer mengsel op het brood.
- Leg er een tweede plak op en verdeel in vieren.
- Herhaal dit voor de rest van het komkommer mengsel.
Geef een reactie