Romig, vol van smaak en makkelijk te maken: Zebra's oftewel roggebrood hapjes met roomkaas. Lekker om mee te nemen als hapje of te serveren bij een high tea. Gevuld met zalm roomkaas en komkommer roomkaas.
Een [aar jaar geleden probeerde ik de spectaculairste hapjes mee te maken voor een nieuwjaarsfeest. Maar aangezien iedereen iets mee nam was dat toch een beetje zonde. Dus nu ga ik liever voor iets simpels.
Makkelijke Hapjes zijn Ideaal
Dus heb je een feestje of wil je een lekker hapje meenemen? Deze roggebrood hapjes met roomkaas zijn een goede tip en prima te serveren op elke gelegenheid.
Want je ze zijn simpel te maken, goed te vervoeren en heerlijk om te eten. Ik heb ze gevuld met roomkaas-zalm en komkommer-roomkaas, maar natuurlijk kun je daarin eindeloos variëren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 50 gram gerookte zalm
- ¼ komkommer
- 200 gram roomkaas
- 1 theelepel dille vers, fijngehakt
- 2 theelepels mayonaise
- 12 sneetjes roggebrood
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Hak de gerookte zalm fijn.50 gram gerookte zalm
- Schil de komkommer en snijdt de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 1 cm lang.¼ komkommer
- Halveer de roomkaas en verdeel over twee kommen.200 gram roomkaas
- Meng de roomkaas in de eerste kom met de gerookte zalm en dille.1 theelepel dille
- Meng de andere helft van de roomkaas met de mayonaise en de reepjes komkommer.2 theelepels mayonaise
- Verwijder van het roggebrood de buitenste rand.12 sneetjes roggebrood
- Leg een plakje roggebrood voor je en besmeer die met de helft van het zalm roomkaas mengsel.
- Leg daar een tweede plakje op en snijdt in vieren.
- Herhaal dit voor de rest van de zalm roomkaas.
- Leg een plakje roggebrood voor je en verdeel de helft van het komkommermengsel op het brood.
- Leg er een tweede plak op en verdeel in vieren.
- Herhaal dit voor de rest van het komkommermengsel.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de broodjes in een luchtdichte verpakking of wikkel ze strak in plastic. Zo kun je ze maximaal 2 dagen bewaren. De structuur zal veranderen.
- Vriezer: Wanneer de roggebrood hapjes met roomkaas gemaakt zijn, kun je deze niet meer invriezen.
Geef een reactie