Heerlijke gepocheerde kip mousse op smaak gebracht met walnoten en kruiden en met smeuïge roomkaas verwerkt tot een heerlijke crème topping. Lekker gecombineerd met krokant rozijnenbrood.
Bij een high tea hoort een recept met kip en in dit recept is de kip gepocheerd in een geurige bouillon en vervolgens verwerkt tot een romige mousse. De mousse is daarbij op smaak gebracht met walnoten en heerlijke kruiden zoals tijm.
Door de kip mousse te serveren op een krokant rondje rozijnenbrood krijg je een superlekkere sandwich met de juiste verhouding zoet en hartig. Probeer het snel zelf!
Voorbereiding
1 dag van te voren
- maak de kipmousse en doe hem in de spuitzak. Bewaar die in de koeling tot gebruik.
2 uur van te voren
- Rooster het rozijnenbrood en laat afkoelen naar kamertemperatuur
- Spuit de kip mousse op het brood en garneer meteen
Recept Sandwiches met romige kip mousse

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Romige kipsandwiches met walnoten
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- ronde uitdrukvorm 7 cm
- spuitzak met een spuitmond met grote opening
- Rasp
Ingrediënten
- 500 ml kippenbouillon
- 1 kipfilet
- 12 sneeën rozijnenbrood
- 50 gram roomboter
- 100 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 2 eetlepels mayonaise
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel peper, gemengd
- 50 gram walnoten, fijngehakt
- 5 takjes tijm, vers
- 1 sinaasappel, rasp
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Pocheer de kipfilet 10 minuten in de bouillon en laat hem vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer een snee rozijnenbrood met boter.
- Druk met de uitdrukvorm een rondje uit het brood en leg dat op de bakplaat. Herhaal voor elke snee brood.
- Bak het brood 5 minuten in de oven tot het krokant is en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Meng in een kom met een spatel de roomkaas, mayonaise en zout en peper.
- Snij de kip in blokjes en doe die, samen met de walnoten, in de blender. Maal tot deze fijn zijn.
- Meng het kip walnoot mengsel door het roomkaas mengsel met de spatel en doe in de spuitzak.
- Spuit op elk sneetje brood een toefje kip roomkaas mengsel.
- Garneer met tijm en sinaasappelrasp
Geef een reactie