Heerlijke gepocheerde kip mousse op smaak gebracht met walnoten en kruiden en met smeuïge roomkaas verwerkt tot een heerlijke crème topping. Lekker gecombineerd met krokant rozijnenbrood.
Bij een high tea hoort een recept met kip en in dit recept is de kip gepocheerd in een geurige bouillon en vervolgens verwerkt tot een romige mousse. De mousse is daarbij op smaak gebracht met walnoten en heerlijke kruiden zoals tijm.
Door de kip mousse te serveren op een krokant rondje rozijnenbrood krijg je een superlekkere sandwich met de juiste verhouding zoet en hartig. Probeer het snel zelf!
Voorbereiding
1 dag van te voren
- maak de kipmousse en doe hem in de spuitzak. Bewaar die in de koeling tot gebruik.
2 uur van te voren
- Rooster het rozijnenbrood en laat afkoelen naar kamertemperatuur
- Spuit de kip mousse op het brood en garneer meteen
Recept Sandwiches met romige kip mousse

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 500 ml kippenbouillon
- 1 kipfilet
- 12 sneeën rozijnenbrood
- 50 gram roomboter
- 100 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 2 eetlepels mayonaise
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper, gemengd
- 50 gram walnoten, fijngehakt
- 5 takjes verse tijm
- 1 sinaasappel, rasp
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.500 ml kippenbouillon
- Pocheer de kipfilet 10 minuten in de bouillon en laat hem vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.1 kipfilet
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer een snee rozijnenbrood met boter.12 sneeën rozijnenbrood, 50 gram roomboter
- Druk met de uitdrukvorm een rondje uit het brood en leg dat op de bakplaat. Herhaal voor elke snee brood.
- Bak het brood 5 minuten in de oven tot het krokant is en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Meng in een kom met een spatel de roomkaas, mayonaise en zout en peper.100 gram roomkaas, 2 eetlepels mayonaise, ¼ theelepel zout, ¼ theelepel gemalen zwarte peper
- Snij de kip in blokjes en doe die, samen met de walnoten, in de blender. Maal tot deze fijn zijn.50 gram walnoten
- Meng het kip walnoot mengsel door het roomkaasmengsel met de spatel en doe in de spuitzak.
- Spuit op elk sneetje brood een toefje kip roomkaas mengsel.
- Garneer met tijm en sinaasappelrasp5 takjes verse tijm, 1 sinaasappel
Geef een reactie