Zalm gerookt met thee, met een knapperig wasabi aardappel koekje en groene boontjes. Een heerlijk recept voor het avondeten
Ik heb gerookte zalm met wasabi aardappel koekjes gemaakt. Het recept heb ik gevonden op www.foodnetwork.com.
Het is een eenvoudig, snel en simpel recept met de unieke smaak van gerookte zalm gecombineerd met de pittig gekruide aardappelkoekjes. Heerlijk. Ons hele gezin is er dol op.
En nu dan het recept voor de gerookte zalm met thee en met de wasabi aardappelkoekjes. Eet smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Zalm gerookt met thee en wasabi aardappel koekje
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Zalm
450 gram zalmfilet zonder vel
120 mL mirin
120 mL water
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zout
40 gram gember julienne gesneden
Rookmengsel
250 gram suiker
250 mL thee groene thee, sterk
Wasabi aardappelkoekjes
500 gram aardappelen in water met 1 theelepel zout in 20 minuten gaar gekookt
1 eetlepel boter
2 bosuitjes fijn gesneden
130 gram bloem
3 eieren losgeklopt
150 gram paneermeel
Instructies
Zalm
- Snij de zalm in vier gelijke delen.
- Meng de mirin, water, suiker en het zout en roer dit totdat alles is opgelost.
- Voeg de gember en peperkorrels toe en laat de zalm hier een uur in marineren.
- Neem een stoommandje en plaats de zalm hierin.
- De pan die je gebruikt onder het stoommandje bekleed je met aluminiumfolie (dat scheelt een hoop poetswerk). Leg de thee, rijst en suiker op de aluminiumfolie. Goed mengen en op laag vuur aan de kook laten komen. Wanneer het begint te stomen zet je het stoommandje erboven op.
- Maak de randen dicht met de vochtige doeken en laat dit 15 minuten op laag vuur stomen.
- Zet het vuur uit en laat het nogmaals 15 minuten staan. De zalm is dan medium gestoomd.
Wasabi aardappel koekjes
- Meng in een kom de warme aardappels met de boter.
- Meng de uitjes, mierikswortel en wasabipasta erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm het aardappelmengsel in bolletjes van ongeveer 6 cm doorsnee.
- Wentel de koekjes in de bloem, het ei en vervolgens het paneermeel.
- Frituur de koekjes bij 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Geef een antwoord