Garnalenspies van de BBQ, een kebab of kebob. Het maakt niet uit hoe je deze spiesjes noemt, dit is echt een superlekker recept. Heel makkelijk te maken met maar 5 ingrediënten. Met een heerlijke knoflook marinade. Snel en altijd een heerlijk resultaat!

Garnalenspies van de Barbecue
Een van de lekkerste spiesen van de barbecue is voor mij een garnalenspies. Lekker licht en heel veel smaak. Gemarineerd in een knoflook olie. Een makkelijke en smaakvolle marinade. Knoflook en citroen met garnalen is een match made in heaven.
Als wij in de zomervakantie naar Spanje gaan dan eet ik altijd bergen garnalen. De scampi’s liggen daar vers in grote bakken in de supermarkt en worden er zo voor je uitgeschept. Ik zou willen dat wij dat in de supermarkt in Nederland ook hadden. Ik vind het heerlijk om daar rond te dolen.
En hou je ook van garnalen? Deze gegrilde garnalen met cashewnoten satésaus, Citroen garnalen kebabs en garnalen pili pili zijn heerlijk. Of kijk op mijn pagina met allemaal recepten met garnalen.
Jump to:
Mijn Verslaving Opgebiecht
Ik mag tegenwoordig ook niet meer altijd mee naar de supermarkt van mijn man. Ik heb nogal de neiging om alle potjes te gaan onderzoeken of er nog een food schat te vinden is. Een uurtje ben ik er dan wel zoet mee. En man en kids vinden dat wat overdreven als we alleen de watervoorraad aan moeten vullen.
Het is voor mij echt een walhalla om in een supermarkt rond te lopen in een ander land. Of op een lokale markt. Zoveel vers, zo van het land en een smaken. En wat mij ook opvalt, is dat ze op het gebied van zout vooruit lopen op de Nederlandse supermarkt. Toen Himalaya zout hier nog moest worden uitgevonden, lag het daar al een aantal jaren in de schappen (zelfs in onze campingwinkel).
Ik kan dus ook niet wachten om weer op vakantie te gaan en weer een bezoekje te brengen aan de supermarkt 😉
Deze spiesjes zijn in ieder geval snel en simpel klaar te maken en altijd een succes. En nu snel naar het recept!
Wat heb je nodig voor Garnalenspiesjes met Knoflook en Citroen?
Om deze Garnalenspies van de Barbecue te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Knoflook - Geeft een heerlijke smaak en combineert super met de garnalen.
- Citroen - Snij in partjes en rijg ze aan de prikker. Ze geven daarbij een heerlijke smaak af aan de garnalen.
- Peterselie - Voor een fris accent.
- Zonnebloem olie - Samen met knoflook onderdeel van de marinade. Het zorgt er ook voor dat de garnalen niet aanbakken.
- Garnalen – of scampi’s. Bij deze spiesen gebruik je grote garnalen. Koop ze met staart, of helemaal gepeld. Uit de vriezer of uit de koeling. Garnalen hebben een stevige structuur en een zoete geur als ze gegrild zijn.
Hoe maak je Garnalen spiesjes van de BBQ?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Meng knoflook met de zonnebloemolie.
- Halveer de citroen en snij elke helft in vieren (zodat je partjes krijgt). Rijg aan elke satéprikker 2 garnalen, 1 partje citroen, 2 garnalen, 1 partje citroen en eindig met 2 garnalen.
- Bestrijk de garnalen met de knoflookolie marinade.
- Grill de garnalen 3 minuten, draai ze om en grill nogmaals 3 minuten.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Lekker met zelfgebakken ciabatta, een aardbeien balsamico salade en witte rijst.
Tips
- Nog meer lekkers: Rijg plakjes paprika en partjes ui afgewisseld aan het stokje.
- Spice it up: meng ½ theelepel chilipeper vlokken door de marinade.
- Extra smaak: bestrijk de garnalenspiesen met gesmolten boter als ze aan het grillen zijn.
- In de oven: Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
- Gebruik je houten bamboe stokjes? Laat ze dan 30 minuten weken in koud water voordat je de garnalenspies maakt. Zo verbranden de stokjes niet bij het grillen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Garnalenspies van de Barbecue
Apparatuur
- bbq of grill of een grillpan
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 citroen
- 24 garnalen, of scampi
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
Instructies
- Knijp een teentje knoflook uit boven een kom.1 teentje knoflook
- Meng de knoflook met de zonnebloemolie.3 eetlepels zonnebloemolie
- Halveer de citroen en snij elke helft in vieren.1 citroen
- Rijg aan elke satéprikker in totaal 6 garnalen en 2 partjes citroen (dus eerst 2 garnalen, dan 1 partje citroen enz.).24 garnalen
- Bestrijk de garnalen met de olie marinade.
- Leg de garnalen op de grill en bak ze in 6 minuten gaar. (Draai ze na ongeveer 3 minuten om).
- Garneer met de peterselie2 eetlepels platte peterselie
Opmerkingen
Heb je nog een restje over? Laat die dan snel afkoelen.
- Eerder maken - Maak de garnalenspiesen in de ochtend (niet eerder). Of maak de spiesen en vries ze meteen in. Laat ze enkele uren van tevoren ontdooien in de koelkast.
- Koelkast - Bewaar de gegrilde garnalenspiesen tot 2 dagen afgedekt.
- Diepvries - Verpak de garnalen spiesjes in een diepvriesdoos (in verband met de scherpe punten is een diepvrieszak af te raden) en vries ze tot maximaal 1 maand in. Laat ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie