Citroenella ijsjes, waterijsjes gemaakt van citroen, limoen en munt. Een heel verfrissend recept, voor een verkoelend ijsje.
Waterijsjes, dat is lekker fris in de zomer. Ik maakte eerder deze watermeloen druif ijsjes, heel erg lekker, maar we waren weer eens toe aan wat nieuws. En deze citroenella ijsjes zijn dat zeker. Ze zijn gemaakt van een combinatie van citroen, limoen en munt. Fris, zuur en een klein beetje zoet. Een sprankelende combinatie die je nog niet zo vaak geproefd hebt.
Toen wij afgelopen zomer in Spanje waren, waren deze ijsjes een uitkomst geweest. Ik had natuurlijk mijn ijs koffie, die je daar kunt kopen (want zelf maken gaat op de camping wel wat lastiger dan thuis), maar in het diepvriesvakje hadden deze ijsjes best gepast. In theorie dan, want ik heb tijdens deze vakantie maar heel weinig gekookt. Dat had een aantal oorzaken. Ik mocht niet koken. Nee, eerlijk. Ik had net voor we vertrokken, twee! dagen achter elkaar vegetarisch gekookt en in mijn mannen gezin is dat een doodzonde. Dus ik was uit mijn functie als vakantiekok gezet. Heel vervelend want nu mocht ik drie weken niets doen :-). Ik heb deze keer dus echt vakantie gehad. En genoten van veel te veel vlees. Nu maar weer terug in ons normale ritme. En opletten, vegetarisch mag, maar geen twee dagen achter elkaar (en dat is een vooruitgang want vroeger was vegetarisch eten sowieso een doodzonde. We komen nog eens ergens).
It's a good taste!
Recept Citroenella
ijsjes
Heb je deze citroenella ijsjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- ½ citroen
- ½ limoen
- 350 ml water
- 4 eetlepels poedersuiker
- 10 blaadjes munt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pers de citroen en limoen uit.
- Schenk het water bij het sap.
- Roer het poedersuiker door het sap tot het is opgelost.
- Was de munt en scheur het in reepjes en roer dat door de vloeistof.
- Giet het sap in de ijsvormpjes en dek die af met een kapje (waarin het stokje zit).
- Zet die tenminste 3 uur in de diepvries zodat ze goed bevriezen.
Geef een reactie