Dit luxe Valentijnsontbijtje: een recept voor heerlijke wafels met frambozen en een toefje mascarpone.
Deze luchtige wafels aangekleed met verse frambozen en een toefje mascarpone geven het Valentijnsontbijt een luxe uitstraling.
It's a good taste!
Recept Wafels met frambozen en
mascarpone
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWafels met frambozen en mascarpone
Voor personen
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Heerlijke wafel met verse frambozen en mascarpone. Een luxe Valentijnsontbijt voor je lief.
Apparatuur
- wafel bakvorm
- garde
Ingrediënten
snufje zout
20 gram suiker
60 ml melk
3 eetlepels frambozen verse
1 eetlepel mascarpone
poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Vet een wafel vorm in met olie of gebruik bakspray.
- Meng in een kom het ei geel, bloem, zout en suiker tot het lichtgeel en schuimig is.
- Smelt de boter in een pannetje en schenk dat bij het bloem mengsel.
- Roer met de garde goed door.
- Schenk ook de melk erbij en klop goed zodat je geen klontjes meer hebt.
- Klop het eiwit stijf.
- Spatel de helft door het bloemmengsel en roer er voorzichtig doorheen.
- Vervolgens spatel je voorzichtig de andere helft door het beslag.
- Schenk het beslag in de vorm en bak 15 minuten tot de wafels goudbruin zijn.
- Leg ze op een bord en schep de frambozen ernaast,
- Doe wat mascarpone op de wafels en bestrooi met poedersuiker. Serveer meteen.
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Calories: 190kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 87mg | Sodium: 52mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 167IU | Iron: 2mg
Deel via E-mail
Geef een reactie