Dit luxe Valentijnsontbijtje: een recept voor heerlijke wafels met frambozen en een toefje mascarpone.
Deze luchtige wafels aangekleed met verse frambozen en een toefje mascarpone geven het Valentijnsontbijt een luxe uitstraling.
It's a good taste!
Recept Wafels met frambozen en
mascarpone
📖 Recipe
Author:
Porties: personen
Ingrediënten
- 1 ei gesplitst
- 50 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram suiker
- 2 eetlepels boter
- 60 ml melk
- 3 eetlepels frambozen verse
- 1 eetlepel mascarpone
- poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kom het ei geel, bloem, zout en suiker tot het lichtgeel en schuimig is.1 ei, 50 gram bloem, snufje zout, 20 gram suiker
- Smelt de boter in een pannetje en schenk dat bij het bloem mengsel.2 eetlepels boter
- Roer met de garde goed door.
- Schenk ook de melk erbij en klop goed zodat je geen klontjes meer hebt.60 ml melk
- Klop het eiwit stijf.
- Spatel de helft door het bloemmengsel en roer er voorzichtig doorheen.
- Vervolgens spatel je voorzichtig de andere helft door het beslag.
- Schenk het beslag in het wafelijzer en bak 8-10 minuten tot de wafels goudbruin zijn.
- Leg ze op een bord en schep de frambozen ernaast,3 eetlepels frambozen
- Doe wat mascarpone op de wafels en bestrooi met poedersuiker. Serveer meteen.1 eetlepel mascarpone, poedersuiker
Voedingswaarde
Calories: 190kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 87mg | Sodium: 52mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 167IU | Iron: 2mg
Geef een reactie