Wil je een ontbijt of brunch maken dat er prachtig uitziet, maar supermakkelijk is? Dan zijn deze zelfgemaakte wafels met mascarpone en frambozen perfect! De wafels zijn lekker luchtig, zacht van binnen en knapperig van buiten. De romige mascarpone en frisse frambozen maken het helemaal af.
Geen ingewikkelde technieken en geen lange voorbereiding – dit recept lukt altijd. Perfect voor een doordeweekse traktatie of een feestelijk ontbijt!

Luchtige Wafels met Frambozen en Mascarpone
Ik liep vanochtend buiten rond en keek naar mijn frambozenstruik. Heerlijke sappige roze frambozen. Daar moest ik wat mee doen. Dus ik heb ze snel van mijn struik geplukt, wat wafels gebakken en een restje mascarpone wat ik nog had staan geserveerd. En het was zo lekker! Dit ga ik zeker vaker maken!
Wafels hebben een rijke geschiedenis en worden wereldwijd in verschillende varianten gegeten. De Belgische wafel is misschien wel het bekendst, maar deze variant is net even anders: lichter en luchtiger.
De mascarpone voegt een romige twist toe die perfect past bij de frisse zoetheid van de frambozen. Of je ze nu maakt voor een speciaal ontbijt, een brunch met vrienden of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers – deze wafels zijn altijd een succes!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 eigeel, maat L
- 50 gram bloem
- ⅛ theelepel zout
- 20 gram suiker
- 2 eetlepels boter
- 60 ml melk
- 1 eiwit, maat L
- 3 eetlepels Frambozen, verse
- 1 eetlepel mascarpone
- poedersuiker
Instructies
- Meng het eigeel, bloem, zout en suiker in een kom en klop tot het mengsel lichtgeel en schuimig is.1 eigeel, 50 gram bloem, ⅛ theelepel zout, 20 gram suiker
- Smelt de boter in een pannetje en voeg toe aan het beslag. Roer goed door.2 eetlepels boter
- Schenk de melk erbij en klop het beslag tot het helemaal glad is.60 ml melk
- Klop het eiwit stijf in een aparte kom.
- Spatel de helft van het eiwit door het beslag en roer voorzichtig. Voeg daarna de andere helft toe en meng luchtig.1 eiwit
- Verwarm het wafelijzer en schenk het beslag erin. Bak de wafels 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Leg de wafels op een bord en verdeel de frambozen erover. Schep een beetje mascarpone erop en bestrooi met poedersuiker.3 eetlepels Frambozen, 1 eetlepel mascarpone, poedersuiker
- Serveer direct en geniet!
Opmerkingen
- Voeg een snufje kaneel of citroenrasp toe aan het beslag.
- Serveer met ander fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen of perzik.
- Maak een chocoladeversie door een eetlepel cacaopoeder toe te voegen aan het beslag.
- Koelkast: Maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje.
- Vriezer: Tot 2 maanden. Verwarm ze direct vanuit de vriezer in een broodrooster of oven.
Geef een reactie