Een romig recept voor citroenvla mag niet ontbreken. Dit is mijn go-to recept voor een toetje als het warm is. Voor de vla heb je maar 3 ingrediënten nodig en hij is heel eenvoudig te maken. En wanneer je dit op tafel zet, dan gaat de schaal zeker leeg. Want wie kan dit friszoet toetje laten staan? Wij in ieder geval niet.
Citroenvla met Citroensap en Room
Koop jij ook kant-en-klare vla pakken in de supermarkt. Makkelijk toch? Ik deed het vaak tot ik dit recept voor citroenvla ging maken. De smaak was veel lekkerder en ik had maar drie ingrediënten in mijn bakje, in plaats van de tien die op het pak stonden.
Mijn variant had vers citroensap en geen aroma. Gewoon lekker puur, zonder zakjes en pakjes. En echt als je dat geproefd hebt, dan wil je niet meer terug naar de pakken uit het koelvlak.
Probeer dit citroenvla recept met room eens, met slechts 3 natuurlijke ingrediënten. En je krijgt vla met een heerlijke smaak, lekker fris in de zomer en aan een klein glaasje heb je al genoeg. Heerlijk met vers zomerfruit zoals frambozen. En voor de final touch heb ik kokos toegevoegd (maar dat is volledig optioneel!).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 80 ml citroensap sap van ongeveer 2 citroenen
- 60 gram suiker
- 250 ml slagroom
- frambozen en kokosrasp garnering, optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe het citroensap en de suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.80 ml citroensap, 60 gram suiker
- Verwarm in een tweede pannetje de slagroom (niet bij elkaar anders kan het gaan schiften) tot hij aan de kook is.250 ml slagroom
- Schenk de hete slagroom bij het citroenmengsel en klop alles goed door met een garde.
- Verdeel de vla over 4 bakjes of glazen of schenk alles in een grote schaal.
- Laat de bakjes 15 minuten licht afkoelen op het werkblad en zet ze dan in de koeling om verder af te koelen (minimaal 2 uur). De vla zal dan licht opstijven.
- Net voor het serveren leg je wat frambozen op de vla en strooi je er wat kokos over. (optioneel, maar wel erg lekker!)frambozen en kokosrasp
Opmerkingen:
- Koelkast: Dek de vla af met plasticfolie en bewaar tot 2 dagen in de koeling.
Geef een reactie