Hartjes Koekjes bakken zijn zoetigheden met een vleugje liefde. Er is iets bijzonders aan deze koekjes. Natuurlijk de heerlijke geur van versgebakken koekjes die zich door het hele huis verspreidt. Maar zeker ook dat elk koekje versierd is met een persoonlijke tekst. Deel deze koekjes met de liefste!

Hartjeskoekjes voor Valentijn
Het is bijna Valentijnsdag, de dag van liefde en romantiek. En wat is er nu beter dan je lief te verrassen met zelfgemaakte hartjeskoekjes. En deze schattige koekjes zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar kun je ook prima decoreren. Met een beetje geduld en wat creativiteit tover je je koekjes om tot een waar kunstwerk.
Valentijnskoekjes
Deze hartjeskoekjes voor Valentijn zijn perfect om te delen met je partner, vrienden of familie. De zachte koekjes zijn onweerstaanbaar lekker en een echte traktatie. Voeg een persoonlijke boodschap toe en je hebt een uniek geschenk dat recht uit het hart komt.
Maar waarom zou je alleen op Valentijnsdag van deze traktatie genieten? Deze koekjes zijn het hele jaar door heerlijk om te bakken. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum of een gezellige zondag, deze hartjeskoekjes zijn altijd een succes.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Hartjes Koekjes Bakken
Ingrediënten
Koekjes
- 200 gram roomboter, ongezouten kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei, maat L
- 400 gram bloem
- ⅛ theelepel zout
Icing (kan vervangen worden door kant-en-klare icing)
- 200 gram icing poeder
- 2 eetlepels water
- 1 Rode schrijfstift, met glazuur
Instructies
Koekjes
- Mix de boter met de suiker in 3 minuten luchtig.200 gram roomboter, 200 gram suiker
- Voeg het vanille-extract en het ei toe en meng nog goed door.1 theelepel vanille-extract, 1 ei
- Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem en het zout toe. Meng totdat je een deeg hebt.400 gram bloem, ⅛ theelepel zout
- Verpak het in plastic en leg 30 minuten in de koeling.
- Rol uit tussen twee vellen bakpapier tot je een dun deeg hebt, en druk de koekjes uit met een hartjes koekjesuitsteker. Leg de koekjes op een bakpapier op een bakplaat.
- Zet nogmaals 30 minuten in de koeling (daardoor wordt het deeg goed koud en loopt het bijna niet uit als je gaat bakken, waardoor je koekje de juiste vorm houdt)
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin.
- Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster.
- Laat ze verder afkoelen naar kamertemperatuur.
Icing
- Doe het Icing poeder met het water in een kom en mix tot je een gladde icing hebt.200 gram icing poeder, 2 eetlepels water
- Doe de icing in een spuitzak en knip daar een klein puntje vanaf (zodat je een mooie dunne lijn kunt maken). Eerst trek je met een spuitzakje een dunne lijn om het koekje. Vul dan het koekje op.
- Laat een half uur uitharden.
- Wanneer je een tekst wilt schrijven of iets wilt tekenen dan kan dat nu.1 Rode schrijfstift
Opmerkingen
- Kamertemperatuur: De koekjes zijn tot 5 dagen in een luchtdichte trommel te bewaren bij kamertemperatuur.
Geef een reactie