Een heerlijk recept voor Valentijn hartjes koekjes. Lekkere koekjes die je zelf bakt en decoreert met icing. Maak het koekje af met een persoonlijke boodschap voor je grote liefde.
Met alle romantische films deze weken op tv kan het niet anders dan dat je in een Valentijns stemming geraakt. En ik besloot om deze Valentijn hart koekjes te maken, met een heerlijke icing. Een lief tekstje erop geschreven en ze zijn klaar om op Valentijnsdag gegeten te worden (ten minste als ze dat zo lang volhouden).
En natuurlijk deel ik dit recept graag met jou.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
📖 Recipe
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlValentijns hartjes koekjes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Hartjes uitsteker
Ingrediënten
Koekjes
200 gram roomboter ongezouten kamertemperatuur
200 gram suiker
1 theelepel vanille-extract
1 ei maat L
400 gram bloem
⅛ theelepel zout
Icing (kan vervangen worden door kant-en-klare icing)
2 eetlepels water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Koekjes
- Mix de boter met de suiker in 3 minuten luchtig.200 gram roomboter, 200 gram suiker
- Voeg het vanille-extract en het ei toe en meng nog 1 minuut goed door.1 theelepel vanille-extract, 1 ei
- Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem en het zout toe. Meng totdat je een deeg hebt.400 gram bloem, ⅛ theelepel zout
- Verpak het in plastic en leg 30 minuten in de koeling.
- Rol uit tussen twee vellen bakpapier tot je een dun deeg hebt, en druk de koekjes uit. Leg die op een bakpapier op een bakplaat.
- Zet nogmaals 30 minuten in de koeling (daardoor wordt het deeg goed koud en loopt het bijna niet uit als je gaat bakken, waardoor je koekje de juiste vorm houdt)
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin.
- Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster.
- Laat ze verder afkoelen naar kamertemperatuur.
Icing
- Doe het Icing poeder met het water in een kom en mix tot je een gladde icing hebt.200 gram icing poeder, 2 eetlepels water
- Doe de icing in een spuitzak en knip daar een klein puntje vanaf (zodat je een mooie dunne lijn kunt maken). Eerst trek je met een spuitzakje een dunne lijn om het koekje. Vul dan het koekje op.
- Laat een half uur uitharden.
- Wanneer je een tekst wilt schrijven of iets wilt tekenen dan kan dat nu.1 Rode schrijfstift
Geef een reactie