Op zoek naar een snelle en makkelijke maaltijd die weinig moeite vereist? Ontdek dit nieuwe recept voor een Traybake Rundervink met Pommes Duchesse en geroosterde groenten.
Dit gerecht is echt de perfecte oplossing voor die drukke avondmaaltijden. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel. En iedereen vindt dit lekker!

Ratatouilleschotel met Rundervink uit de Oven
Als moeder van drie weet ik hoe druk het kan zijn op doordeweekse dagen. En dan wil je gewoon ene makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zetten, zonder uren in de keuken te staan. Dat is ook waarom ik een traybake echt heerlijk vindt.
De groente marineer je snel en je legt ze vervolgens samen met de pommes duchesse en rundervinken op de bakplaat. Even de oven in en je hebt een heerlijke maaltijd; snel, makkelijk en o zo lekker!
Traybake met Geroosterde Groenten en Rundervink
En wat zijn dan die smaken in deze traybake? Ik heb gekozen voor pommes duchesse omdat ik die knapperige buitenkant en smeuïge binnenkant echt heerlijk vindt.
De geroosterde groenten vormen een kleurrijk geheel en de groenten krijgen extra smaak door de oliedressing met kruiden en knoflook. En de sappige rundervinken hebben lekker veel smaak. Die smaken komen in de oven allemaal bij elkaar en geven deze lekkere maaltijd.
En het beste van alles? Het bereiden van deze traybake is een fluitje van een cent. Dus probeer dit recept en geniet van een snelle lekkere maaltijd zonder gedoe!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Traybake Rundervink met Pommes Duchesse
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel Gedroogde rozemarijn
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 200 gram wortels, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 puntpaprika, gewassen en zonder zaden. In blokjes gesneden.
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1 courgette, gewassen en in blokjes gesneden
- 100 gram groene aspergetips, gewassen
- 750 gram pommes duchesse
- 4 rundervinken, elke rundervink in vieren gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Meng de olijfolie met de tijm, rozemarijn en knoflook tot een kruidenolie.3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel Gedroogde rozemarijn, 3 tenen knoflook
- Doe alle groenten in een grote kom.200 gram wortels, 1 puntpaprika, 1 rode ui, 1 courgette, 100 gram groene aspergetips
- Schenk de kruidenolie bij de groenten en meng alles goed door, zodat alle groentestukjes met olie zijn bedekt.
- Leg de bakplaat voor je neer en verdeel de pommes duchesse en de groenten zo veel als mogelijk in een laag over de bakplaat. Verdeel de stukjes rundervink hierover.750 gram pommes duchesse, 4 rundervinken
- Zet de traybake in de oven en bak 20 minuten tot alles goudbruin en gaar is.
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de Traybake met rundervink en pommes duchesse afgedekt tot drie dagen in de koelkast.
- Diepvries: Dit is een gerecht dat je beter niet invriest.
- Opwarmen
- Oven - Doe in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 15 minuten bij 180 °C.
- Magnetron: Verwarm met een interval van 30 seconden tot de traybake goed heet is.
Geef een reactie