Geniet van de herfst met deze heerlijke Pompoen Traybake met Aardappel en tomaatjes. Een bakplaat waar pompoen, aardappeltjes en cherry tomaten samenkomen in een smakelijk gerecht. Ontdek dit makkelijke recept vol herfst smaken.

Pompoen Traybake, een Kleurrijk en Smaakvol Herfstrecept
De herfst is in volle gang en er is geen betere manier om dit seizoen te verwelkomen als met deze pompoen traybake. Een heerlijke combinatie van zoete pompoen, knapperige aardappels en sappige cherry tomaten, geroosterd tot in perfectie. En dat is niet alleen heerlijk qua smaak, maar ziet er ook nog eens prachtig uit met alle kleurrijke ingrediënten.
Dit is een perfecte gezinsmaaltijd of als bijgerecht. Geniet van de herfst met deze heerlijke traybake.
Oppendoezer in de hoofdrol
In mijn laatste foodybox mocht ik Opperdoezer Ronde aardappelen verwelkomen. En ik bedacht een pompoen traybake om deze aardappelen te combineren. De aardappelen rooster je tot perfectie en samen met de seizoensgroenten en smaakvolle kruiden krijg je een makkelijke maaltijd.
De Opperdoezer Ronde aardappel is een Nederlands streekproduct dat bekend staat om zijn heerlijke smaak en romige textuur. En door ze te grillen krijg je een mooie korst en zachte binnenkant. In combinatie met de traybake echt een heeriljkheid!
Wat heb je nodig voor Pompoen, Aardappel en Tomaatjes uit de Oven
Om deze Zelf een Pompoen Traybake met Aardappel en Tomaatjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Aardappels: Gebruik een vastkokende aardappel voor een traybake. Hier is de Opperdoezer Ronde gebruikt, die is schoongeschrobt en in de schil is gebakken.
- Hou je niet van schil? Schil de aardappels dan voor het koken.
- Andere vastkokende aardappelen zoals Charlotte en Nicola zijn ook goede keuzes. Of krieltjes in de schil die je halveert.
- Flespompoen: Ook wel bekend als de Butternut of muskaatpompoen. Hij heeft een zoete nootachtige smaak. Een ideale pompoen om te roosteren.
- Kun je geen flespompoen aankomen, dan kun je ook een oranje pompoen gebruiken, maar deze is veel lastiger te schillen.
- Je kunt ook bevroren pompoen gebruiken. Laat ontdooien en dep de pompoenblokjes droog voor je ze toevoegt.
- Liever geen pompoen? gebruik dan wortel blokjes.
- Cherry tomaten: koop de lekkerste Cherry tomaten die je kunt aankomen. Die hebben veel smaak en door het stoven worden ze nog beter. En omdat het echt een smaakmaker (en blikvanger) van dit recept is, is dit echt een aanrader.
- Rode uien: heeft een milde, zoete uiensmaak.
- Tijm: Een combinatie van gedroogde en verse tijm wordt gebruikt. Tijm is kruidig en aromatisch.
- Olijfolie: Gebruik een goede extra vierge olijfolie.
- Paprikapoeder: Heeft een pikante smaak, wat umami toevoegt.
- Knoflook: Een heerlijke smaakmaker.
Expert Tip
Rooster de knoflook in hun vel. Na het bakken druk je de knoflook eruit en smeer je de zachte knoflook over de groenten. Zo lekker!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pompoen Traybake met Aardappel en Tomaatjes
Ingrediënten
- 1 kg aardappels, vastkokend, zoals Opperdoezer ronde, schoongeboend
- 1 flespompoen
- 2 rode uien, zonder vel, in vieren
- 1 bol knoflook, tenen los van elkaar
- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zeezout
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel paprikapoeder, zoet
- 10 takjes tijm, vers
- 4 takjes cherry tomaten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Snij de aardappels in partjes die ongeveer even groot zijn.1 kg aardappels
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels tien minuten. Giet de aardappels af.
- Schil de pompoen en snij in partjes. De dikke stukken snij je in blokken.1 flespompoen
- Verdeel de aardappeltjes, pompoen, rode ui partjes en knoflooktenen over de bakplaat.2 rode uien, 1 bol knoflook
- Schenk daar de olijfolie overheen en meng alles goed.4 eetlepels olijfolie
- Breng op smaak met zout, peper, gedroogde tijm en paprikapoeder.1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel zeezout, ¼ theelepel gemalen zwarte peper, 1 eetlepel paprikapoeder, zoet
- Doe de traybake in de oven en bak 25 minuten.
- Schep de groenten voorzichtig even om en verdeel de cherry tomaten over de groenten en leg ook de helft van de takjes tijm erop.10 takjes tijm, 4 takjes cherry tomaten
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 20 minuten tot alles gaar is. Dat controleer je door met een vork in de pompoen en aardappel te prikken. Die moet er makkelijk in gaan.
- Haal de traybake uit de oven, verdeel de laatste takjes tijm erover en serveer.
Opmerkingen
- Gebruik een vastkokende aardappel zoals Opperdoezer Ronde, Nicola of Charlotte.
- Ook krieltjes in de schil zijn een goede keuze.
- Vervangen door een oranje pompoen. Maar deze is wel lastiger te schillen.
- Gebruik diepvries pompoen. Laat ontdooien en dep droog voordat je ze gebruikt.
- Plakjes kipfilet, worst of gehaktballetjes toe te voegen.
- Gratineer de traybake door Parmezaanse kaas of Mozzarella over de traybake te strooien voor de tweede bakronde.
- Strooi geroosterde pijnboompitten of walnoten over de traybake voordat je hem serveert.
- Koelkast: Bewaar de pompoen traybake met aardappel en tomaatjes afgedekt tot drie dagen in de koelkast.
- Diepvries: Dit is een gerecht dat je beter niet invriest.
- Opwarmen
- Oven: Doe in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 15 minuten bij 180 °C.
- Magnetron: Verwarm met een interval van 30 seconden tot hij goed heet is.
Harry says
Erg lekker recept. Ik heb alle opties erbij gedaan, dus met een geroosterde bol knoflook, een groene paprika, kleine gehaktballetjes, geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas. Eventueel met een lepel aioli
op je bord. Smullen maar!!!