Probeer deze heerlijke Shepherd's Pie met rundergehakt ovenschotel met een knapperig, kazig bladerdeegdakje. Deze maaltijd barst van de hartige smaken en is een comfortfood klassieker. Snel klaar en ook super om je restjes in te verwerken. Perfect voor een makkelijke maaltijd na een lange, koude dag.
Heerlijke Shepherd's Pie met Rundergehakt en Bladerdeeg
Het vroor vandaag!!! Kil, koud vriesweer. Wel met een waterig zonnetje, maar het wordt al zo vroeg donker.
Dus ik kreeg vandaag meteen zin in een shepperd's pie, ook wel bekend als Cottage pie. Dat is een vullende maaltijd uit de oven die perfect is voor de herfst- en wintermaanden. Het combineert smeuïg rundergehakt met een smaakvolle groentevulling. Dit alles afgedekt met een knapperige bladerdeegje dat je bestrooit met kaas (die heerlijk smelt in de oven).
Een shepperd's pie a la Andréa want ieder maakt zijn eigen versie en ik dus ook. En hij was heerlijk. Er was niets meer over! Ook de kinderen waren dik tevreden en dat wil heel wat zeggen. Dus dit heerlijke recept om deze klassieker te bereiden ga ik jullie snel geven.
Wat heb je nodig voor Shepherd’s Pie met Bladerdeeg?
Om deze Shepherd's Pie te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bladerdeeg: Om de ovenschaal mee te bedekken en af te dekken en te zorgen dat alle smaken in de ovenschaal blijven. Voor het beste effect gebruik je roomboter bladerdeeg.
- Je kunt het bladerdeeg aan de bovenzijde ook vervangen door aardappelpuree.
- Rundergehakt: Rundergehakt heeft lekker veel smaak en past prima in deze ovenschotel. Maar je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.
- Bleekselderij, ui en wortel: De groentevulling van deze ovenschotel. Snij in kleine blokjes zodat alles tegelijkertijd klaar is.
- Dit is een goed recept voor de verwerking van restjes groente. Paprika, broccoli, kool, je kunt allerlei groente verwerken in deze vulling.
- Ketjap: Geeft een klein zoetje aan de vulling.
- Tomatenpuree: Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.
- Ei: Voor het bestrijken van het bladerdeeg. Het zorgt dat het mooi goudbruin wordt en dat de geraspte kaas vast blijft plakken.
- Geraspte kaas: Gebruik een belegen geraspte kaas, of nog beter een Cheddar kaas. Die smelten goed en geven een heerlijke kazige smaak
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 15 gram tomatenpuree
- 500 gram rundergehakt
- 3 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
- 150 gram wortels in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 ml water
- zout en peper naar smaak
- 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei maat S, losgeklopt
- 50 gram geraspte kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C.
- Doe wat olie in de pan en voeg de ui en tomatenpuree toe. Bak ongeveer 3 minuten tot de ui glazig, maar niet bruin ziet.2 eetlepels olie, 1 ui, 15 gram tomatenpuree
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.500 gram rundergehakt
- Wanneer het gehakt bruin is, doe je de wortel en bleekselderij erbij. Bak alles 2 minuten goed door.3 stengels bleekselderij, 150 gram wortels
- Schenk bij het gehaktmengsel de ketjap en het water. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles aan de kook komen en sudder 3 minuten. Zet het vuur dan uit.2 eetlepels ketjap manis, 200 ml water, zout en peper
- Vet de ovenschaal in met boter en bekleedt de vorm met bladerdeeg, je hebt ongeveer 6 plakjes nodig. Prik met een vork gaatjes in de bodem.10 plakjes bladerdeeg
- Schep het groente-gehakt mengsel op het bladerdeeg en dek de pie af met de rest van het bladerdeeg.
- Bestrijk met het losgeklopte ei.1 ei
- Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.50 gram geraspte kaas
Opmerkingen:
- Koelkast - De Shepherd's Pie blijft 2 dagen goed in de koelkast. Je kunt ook restjes invriezen.
- Diepvries - Pak de ovenschotel met de Cottage Pie met Gehakt in twee lagen folie. De pie blijft 2 maanden goed in de diepvries. Laat de runderpie ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Dek de schaal af met aluminium folie en verwarm minimaal een dertig minuten op 160 °C. Check of dat het goed warm is, en anders, verwarm je het nog eens een extra tien minuten.
Geef een reactie