Shepherds pie, een heerlijke ovenschotel (ook goed om je restjes in te verwerken) en lekker snel klaar. Een makkelijk recept voor kille koude dagen.
Het vroor vandaag!!! Kil, koud vriesweer. Wel met een waterig zonnetje, maar het wordt al zo vroeg donker.
Dus ik kreeg vandaag meteen zin in een shepperd pie. Een shepperd pie a la Andréa want ieder maakt zijn eigen versie en ik dus ook. En hij was heerlijk. Er was niets meer over!
Ook de kinderen waren dik tevreden en dat wil heel wat zeggen. Dus dit heerlijke recept ga ik jullie niet onthouden.
It's a good taste!
Recept Shepherds
Pie
Heb je deze Shepherds pie gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlShepherds pie
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 2 winterwortels
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels ketjap
- 15 gram tomatenpuree
- 200 mL water
- zout en peper (naar smaak)
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei (maat S)
- 50 gram kaas (geraspte )
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snipper de ui
- Snij de wortel en bleekselderij in smalle reepjes.
- Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Bak ongeveer 3 minuten tot hij glazig, maar niet bruin ziet.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Wanneer het gehakt bruin is doe je de wortel, bleekselderij en tomatenpuree erbij.
- Bak alles 2 minuten goed door.
- Breng het vleesmengsel dan op smaak met de ketjap, water, zout en peper. Laat alles aan de kook komen en sudder 3 minuten. Zet het vuur dan uit.
- Vet de ovenschaal in met boter en bekleedt de vorm met bladerdeeg.
- Schep het vleesmengsel op het bladerdeeg en dek de pie af met de rest van het bladerdeeg.
- Bestrijk met het losgeklopte ei.
- Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.
Geef een reactie