Wil je je Tex-mex gerechten nog lekkerder maken? Maak dan je eigen tacokruiden mix! Het is supermakkelijk en smaakt veel beter dan de zakjes uit de winkel.
Bovendien weet je precies wat erin zit, zonder onnodige toevoegingen. Perfect voor taco's, burrito's, nacho's of om geroosterde groenten een Mexicaans tintje te geven. Een kleine moeite, maar een groot verschil op je bord!

Zelfgemaakte Tacokruiden in 5 Minuten
Met zelfgemaakte tacokruiden maak je heerlijke Mexicaanse gerechten lekker makkelijk. Het geheim? De pure ingrediënten en de perfecte balans tussen pittig, kruidig en hartig. En wat fijn is dat je de meeste kruiden waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan.
Deze mix is een echte must-have voor iedere thuiskok. Een klein potje vol smaak dat je in slechts 5 minuten maakt. Veel plezier in de keuken!

📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Tacokruiden Zelf Maken
Ingrediënten
- 1½ theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel chilivlokken
- ¼ theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- ½ theelepel uienpoeder
Instructies
Meng de kruiden
- Doe alle ingrediënten in een kom.1½ theelepel paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, ¼ theelepel cayennepeper, ¼ theelepel chilipoeder, ½ theelepel gedroogde oregano, ¼ theelepel knoflookpoeder, ¼ theelepel chilivlokken, ¼ theelepel gerookt paprikapoeder, 2 theelepels zout, 1 theelepel gemalen zwarte peper, ½ theelepel uienpoeder
- Roer alles goed door tot het mengsel egaal is.
Bewaren
- Schep de kruidenmix in een luchtdicht potje, zoals een oude jampot.
- Sluit het potje goed af.
Opmerkingen
- Voor gehakt, kip of groenten: Gebruik ongeveer 2 eetlepels kruidenmix per 500 gram.
- Voor geroosterde aardappels: Strooi een beetje kruidenmix over de aardappels voordat je ze in de oven doet.
- Mexicaanse dressing: Meng 1 theelepel tacokruiden met 2 eetlepels Griekse yoghurt.
Geef een reactie