Ben je dol op nasi, maar vind je de kant-en-klare kruidenmixen te zout of vol met toevoegingen die je liever niet hebt? Dan is het tijd om deze zelfgemaakte nasikruiden mix te maken! Met dit makkelijke recept maak je in een paar minuten een heerlijke kruidenmix. Je kunt de smaak helemaal naar wens aanpassen, en de meeste kruiden heb je vast al in je keukenkastje staan.
Jump to:
Eenvoudige Nasikruiden voor de Perfecte Nasi
Nasikruiden zijn onmisbaar in de Indonesische keuken. Ze geven nasi gerechten, zoals Nasi Goreng, hun heerlijke, volle smaak. Dit recept maakt gebruik van geurige specerijen zoals kurkuma, koriander en gember. Elke regio heeft zijn eigen variant, maar deze kruiden komen bijna altijd terug. Het fijne van je eigen mix maken, is dat je de pittigheid kunt aanpassen én zeker weet dat er geen onnodige toevoegingen in zitten.
Ik gebruik deze kruidenmix trouwens niet alleen voor nasi, maar ook als smaakmaker in roerbakgerechten of als marinade. Veelzijdig en altijd lekker!
Waarom Zelf Nasikruiden Maken?
Zelf nasikruiden maken heeft veel voordelen. Je bepaalt zelf de smaak, en er zitten geen kunstmatige toevoegingen in. Daarnaast is het superleuk om je nasi helemaal op smaak te brengen met een zelfgemaakte mix. En het is in een handomdraai klaar!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Zelfgemaakte Nasikruiden Mix
Ingrediënten
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel gemalen gember
- ½ theelepel gemalen koriander
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel Gemalen Laos
- ½ theelepel gemalen citroengras, sereh
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
Instructies
- Doe alle kruiden in een kommetje en meng goed door elkaar.½ theelepel gemalen komijn, ½ theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen gember, ½ theelepel gemalen koriander, ¼ theelepel chilipoeder, 1 theelepel Gemalen Laos, ½ theelepel gemalen citroengras, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel uienpoeder
- Schep de nasikruiden mix in een schoon, goed afsluitbaar potje.
- Bewaar het potje op een koele, donkere plek, zodat de kruiden lekker lang vers blijven.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur: Bewaar de kruiden in een afgesloten potje op een donkere, droge plek. Zo blijven de kruiden tot 6 maanden op smaak.
- Tip: Noteer de datum waarop je de kruidenmix hebt gemaakt, zodat je weet wanneer je weer een nieuwe moet maken.
Geef een reactie