Deze Strawberry Gin Cocktail is zo'n heerlijke VERFRISSENDE drankje, een van de meest lekkere die ik deze zomer heb geproefd!! Met een zoete aardbeismaak, een frisse mint en citroen smaak aangevuld met sprankelend water. En dan natuurlijk de kruidige gin die deze smaken verbindt. Zo lekker!
Van Gin cocktails kan ik geen genoeg krijgen lijkt het wel deze zomer. Na een heerlijke Limoncello Gin cocktail dan nu de buurt aan de aardbeien variant.
Deze cocktail maak je met puur aardbeiensap, wat je combineert met verse aardbeien, citroen en munt. En natuurlijk een scheutje Gin. Een spannende combinatie die echt heel goed uitpakt. En door de verse vruchten ziet het er heerlijk zomers uit. Wat een heerlijk drankje!
Je serveert een VERFRISSENDE cocktail als je deze strawberry gin cocktail maakt! Licht zoet, kruidig en sprankelend. Een top recept!
Jump to:
Er zijn vele soorten gin
Zonder twijfel kun je stellen dat er inmiddels vele soorten gin te verkrijgen zijn. Maar hoe weet je nu of je een lekkere gin in handen hebt. Natuurlijk is proeven de manier om erachter te komen. Maar als je een Gin in je hand krijgt waarvan de Gin Foundry in de USA zegt dat je één van de beste Amerikaanse gins bent die ooit is gemaakt dan weet je dat het goed zit.
Ik heb het over Death's Door Gin, een ambachtelijke Gin gemaakt in Winsconsin. Gemaakt met drie heerlijke kruiden, natuurlijk jeneverbes, venkelzaad een koriander. Ik mocht van Pitch PR een fles ontvangen om te proeven, en ik besloot er deze heerlijke cocktail mee te maken. Maar ik weet zeker dat ik er nog lekker mee ga variëren. Want dit is echt een lekker drankje.
- Gin - De smaakmaker waar het in deze cocktail om draait. Gemaakt van alcohol, kruiden en veel jeneverbessen. Een bijzondere en lekkere smaak.
- Aardbeien en suiker - Daarvan maak je de heerlijke aardbeienpuree die dit drankje zo lekker maakt.
- Citroen en munt - Deze zorgen voor een frisse smaak. Gebruik een biologische citroen want je voegt ook de schil toe.
- Bruisend water - Ik hou altijd van een sprankel in mijn cocktail in de zomer. Daarom dit bruisende water. Elk merk zonder smaakje voldoet.
Stap 1 - Maak de aardbeien puree
- Was de aardbeien en haal het kroontje eruit. Snij de grote aardbeien in vieren en de rest door de helft. Doe in een pan en schenk daar water bij.
- Zet het vuur laag en kook 10 minuten tot de aardbeien zacht zijn geworden. Prak de aardbeien met een vork tot moes en sudder nog 2 minuten.
- Zet een zeef op een kommetje en doe de aardbeien in de zeef. Druk het sap met een lepel door de zeef. De zaadjes die achterblijven doe je weg.
- Meng het aardbeiensap met het suiker tot het opgelost is. Doordat het sap warm is, lost de suiker makkelijker op. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Stap 2 - Doe het fruit in het glas
- Was de citroen en snij in schijfjes. Halveer de schijfjes. Verdeel er een paar in elk glas.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij de grote aardbeien in vieren en halveer de kleinere aardbeien. Doe de aardbeien in de glazen.
Stap 3 - Vul aan met aardbeien puree
- Doe wat blaadjes munt in het glas.
- En schep er 3 eetlepels aardbeienpuree bij.
Stap 4 - Vul aan met gin en bruisend water
- Giet de gin in de glazen.
- En vul aan met sprankelend water. Geef het een lekkere swirl en voeg wat ijs toe. Serveer meteen.
- Tonic - Gin tonic is niet voor niets een heerlijke smaak combinatie. Vervang het water voor tonic voor een bittertje.
- Ananas en passievrucht - Ga voor tropisch en maak een siroop van ananas en passievrucht. Als garnering gebruik je blokjes ananas, passievrucht en wat schijfjes limoen. Genieten.
- Aardbeien - Vervang aardbeien door ander zacht fruit zoals bramen, frambozen of bessen.
- Gin - Kun je ook vervangen door Jenever, wodka of een droge whiskey.
- Bewaar de aardbeiensaus tot 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Muntblaadjes kun je bewaren door ze te wikkelen in een lichtvochtig keukenpapiertje. Zo blijven ze tot twee dagen goed.
- Citroenschijfjes kun je in een luchtdicht bakje bewaren gedurende 2 dagen in de koelkast.
- Heb je dit drankje gemixt? Dan kun je het niet meer bewaren, maar serveer je het meteen!
- Deze glazen kommen zijn ideaal voor het opvangen van sap, het kneden van deeg of het maken van een beslag. Ze kunnen tegen kou en hitte en zijn heel goed schoon te maken.
- Dit steelpannetje is voldoende groot voor het maken van de aardbeien puree. Het wordt overal even warm en je kunt het op alle warmtebronnen gebruiken.
- Ik serveer deze cocktail in Gin glazen, de perfecte glazen voor dit drankje. Deze gin glazen zijn groot, zien er mooi uit en zijn van kristal.
- Bewaar alle ingrediënten van de saus tot het fruit tot gebruik in de koelkast. Zo is je cocktail goed koud en kun je er langer van genieten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Aardbeiensaus
- 200 gram aardbeien
- 2 eetlepels water
- 50 gram suiker
Strawberry Gin Cocktail
- 50 gram aardbeien
- 1 citroen biologisch
- 2 takjes munt
- 60 ml Gin
- 400 ml bruisend water
- ijsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Aardbeiensaus
- Was de aardbeien, en verwijder het kroontje. Snij de grote aardbeien in vieren en halveer de kleine aardbeien. Doe in een steelpannetje.200 gram aardbeien
- Voeg water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.2 eetlepels water
- Prak met een vork de aardbeien fijn. Laat nog 2 minuten sudderen.
- Zet een fijne zeef op een kommetje. Schenk de aardbeien in de zeef. Duw met de achterkant van een lepel het aardbeiensap door de zeef.
- Meng de suiker door het warme aardbeiensap. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.50 gram suiker
Strawberry Gin Cocktail
- Was de aardbeien, en verwijder het kroontje. Snij de grote aardbeien in vieren en halveer de kleine aardbeien.50 gram aardbeien
- Was de citroen goed en snij in schijven. Halveer de schijven.1 citroen
- Doe de aardbeien, citroenschijfjes en munt in een glas.2 takjes munt
- Schep in elk glas 3 eetlepels aardbeiensaus.
- Schenk de gin erbij en vul aan met bruisend water.60 ml Gin, 400 ml bruisend water
- Voeg wat ijsklontjes toe en serveer meteen.ijsblokjes
Opmerkingen:
- Bewaar de aardbeiensaus tot 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Muntblaadjes kun je bewaren door ze te wikkelen in een lichtvochtig keukenpapiertje. Zo blijven ze tot twee dagen goed.
- Citroenschijfjes kun je in een luchtdicht bakje bewaren gedurende 2 dagen in de koelkast.
- Heb je dit drankje gemixt? Dan kun je het niet meer bewaren, maar serveer je het meteen!
Geef een reactie