Spinazie wokken met feta en aardappeltjes. Een snel en spannend gerecht wat ook nog heel lekker is. En wat heel fijn is het staat binnen 20 minuten op tafel. Naast de kruiden heb je nog maar 4 ingrediënten nodig. Klinkt prima toch!
Spinazie wokken met feta en aardappeltjes. Dat is weer eens wat anders als de spinazie met het gekookte eitje wat ik vroeger voorgeschoteld kreeg. Nee, tegenwoordig gebruik je spinazie op allerlei manieren. En dat is niet zo vreemd, want het is een veelzijdige groente, vol met vitamine en een heerlijke smaak.
Omdat de tomaatjes zo lekker veel smaak hebben en een beetje zoet zijn, passen ze prima bij de spinazie. De feta kaas geeft het een ziltig tintje. De aardappelpartjes (zorg dat je voorgekookte hebt, anders blijven ze nogal hard aan de binnenkant), breng je heerlijk op smaak met de Griekse kruiden. Ik serveerde heerlijke Grieks gemarineerde olijven bij deze wokschotel, zodat je die naar smaak kunt toevoegen. Een lekkere gezonde vegetarische maaltijd.
It's a good taste!
Recept Spinazie wokken met feta en
aardappels
Heb je deze spinazie met feta en aardappels gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg aardappels in schijfjes of blokjes. Maak je ze zelf kook ze dan 10 minuten voor in kokend water.
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 200 gram cherry tomaten
- 400 gram spinazie vers, gewassen met aanhangend water
- 100 gram feta in blokjes
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de olie voor in de pan.
- Voeg de aardappeltjes en de tijm, oregano en rozemarijn toe en bak alles ongeveer 10 minuten tot het lichtbruin en gaar wordt.
- Schep de honingtomaatjes door de wok schotel en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot dit licht slinkt, ongeveer 2 minuten.
- Zet het vuur uit en meng de feta kaas door het spinazie aardappel mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Geef een reactie