Spinazie wokken met feta en aardappeltjes. Een snel en spannend gerecht wat ook nog heel lekker is. En wat heel fijn is, het staat binnen 20 minuten op tafel. Naast de kruiden heb je nog maar 4 ingrediënten nodig. Klinkt prima toch!
Spinazie Wokken met Feta en Aardappels
Spinazie wokken met feta en aardappeltjes. Dat is weer eens wat anders als de spinazie met het gekookte eitje wat ik vroeger voorgeschoteld kreeg. Nee, tegenwoordig gebruik je spinazie op allerlei manieren. En dat is niet zo vreemd, want het is een veelzijdige groente, vol met vitamine en een heerlijke smaak.
Omdat de tomaatjes zo lekker veel smaak hebben en een beetje zoet zijn, passen ze prima bij de spinazie. De feta kaas geeft het een ziltig tintje. De aardappelpartjes (zorg dat je voorgekookte hebt, anders blijven ze nogal hard aan de binnenkant), breng je heerlijk op smaak met de Griekse kruiden. Ik serveerde heerlijke Grieks gemarineerde olijven bij deze wokschotel, zodat je die naar smaak kunt toevoegen. Een lekkere gezonde vegetarische maaltijd.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg aardappels, in schijfjes of blokjes. Maak je ze zelf kook ze dan 10 minuten voor in kokend water.
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- 200 gram cherrytomaten
- 400 gram verse spinazie, gewassen met aanhangend water
- 100 gram feta kaas, in blokjes
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in de wok.2 eetlepels olijfolie
- Voeg de aardappeltjes en de tijm, oregano en rozemarijn toe en bak alles ongeveer 10 minuten tot het lichtbruin en gaar wordt.1 kg aardappels, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- Schep de tomaatjes door de wokschotel en bak ongeveer 3 minuten mee.200 gram cherrytomaten
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot dit licht slinkt, ongeveer 2 minuten.400 gram verse spinazie
- Zet het vuur uit en meng de feta kaas door het spinazie aardappelmengsel.100 gram feta kaas
- Breng op smaak met zout en peper.zout en peper











Geef een reactie