Deze noedels met gehakt en sperziebonen laten zien dat je binnen 15 minuten een lekkere, makkelijke én voedzame maaltijd op tafel kunt zetten. Dit is zo’n recept dat altijd lukt. Snel, vol smaak en gemaakt met spullen die je gewoon bij de supermarkt koopt. Perfect voor drukke doordeweekse dagen waarop je wél iets lekkers wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Aziatische Noedels met Gehakt en Boontjes
Ik ontdekte dit recept op een regenachtige woensdagavond. Ik had weinig zin om te koken, maar wilde wel iets dat lekker was. In de koelkast en voorraadkast vond ik noedels, sperziebonen, gehakt en wat flesjes Aziatische sauzen. Na een paar tests ontstond dit uiteindelijke gerecht. Sindsdien staat het elke maand wel een keer op tafel, want mijn gezin is er dol op!
Het doet me denken aan de geurige wokmaaltijden van een goed wokrestaurant: een beetje pittig, een beetje zoet, zout en kruidig tegelijk. En de saus? Die trekt helemaal in de noedels. Samen met knapperige sperziebonen en kruidig gehakt is het gewoon heerlijk.
Wat ik er zo fijn aan vind? Het past helemaal bij hoe ik graag kook: makkelijk, snel en vooral heel lekker. Net als mijn snelle kip met broccoli en rijst of de snelle lasagnette uit één pan. Smaakvol koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dit gerecht bewijst dat. En extra fijn: de restjes zijn de volgende dag heerlijk als lunch of als basis voor een maaltijdsalade.
Mijn tips voor een snelle 15-minuten maaltijd
Als je weinig tijd hebt, is het fijn als alles soepel loopt. Daarom hier mijn beste tips om dit recept écht in 15 minuten te maken:
- Zorg dat alles klaarstaat. Snij de ui, pers de knoflook en zet je sauzen alvast klaar.
- Gebruik een grote hapjespan of wok. Zo kun je alles tegelijk bakken en goed mengen.
- Kook slim. Zet de boontjes, noedels en het gehakt tegelijk op in aparte pannen.
- Proef de saus. Vind je het te pittig? Voeg dan wat extra hoisinsaus toe. Of juist extra sambal als je van pittig houdt.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram woknoedels
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, fijngesneden
- ⅛ theelepel zout
- 500 gram rundergehakt, of half-om-half gehakt
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel vijf kruidenpoeder
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 5 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel vissaus
- Bosuitje, fijngesneden
Instructies
- Zet een pan met water op en kook de sperziebonen in 8 tot 10 minuten gaar, maar laat ze nog wel een beetje knapperig. Giet af en zet even apart.400 gram sperziebonen
- Kook ook de noedels volgens de verpakking. Giet af.400 gram woknoedels
- Verwarm een scheutje olie in een grote pan of wok.1 eetlepel olie
- Fruit de ui met een snufje zout tot hij glazig is.1 ui, ⅛ theelepel zout
- Voeg het gehakt toe en bak rul.500 gram rundergehakt
- Doe dan de knoflook erbij en bak nog een minuut mee.3 teentjes knoflook
- Voeg daarna de vijf kruidenpoeder, chilisaus, hoisinsaus, sojasaus, sambal en vissaus toe.1 theelepel vijf kruidenpoeder, 1 eetlepel zoete chilisaus, 5 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel vissaus
- Laat 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.
- Roer de sperziebonen erdoor en verwarm alles goed.
- Voeg dan de noedels toe en schep goed om tot alles gemengd is.
Garnering
- Garneer met de fijngesneden bosui.Bosuitje
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar restjes afgedekt in de koelkast. Ze blijven 2 dagen goed.
- Opwarmen: Verwarm in een wok of in de magnetron. Voeg dan wel twee eetlepels water toe.
- Invriezen: Niet aan te raden. De noedels worden dan papperig.
Geef een reactie