Heerlijke brownies uit de slowcooker, gemaakt met chocola en cacao. Heerlijk gooey en fudgy en superlekker. De slowcooker zorgt ervoor dat dit recept altijd lukt, zonder omkijken ernaar!

Hou jij van brownies? Heerlijk kleverig, vol van chocola met een knapperige buitenlaag. Het bakken in de oven komt bij brownies altijd heel nauw. In de blog Smeuïge fudgy brownies leg ik daar alles over uit!
Vind je brownies lekker? Deze Karamel brownies met Dulce de Leche vulling, brownies met zwarte bonen en een heerlijke brownies cheesecake zijn ook makkelijk te maken (en superlekker bovendien)
Ingrediënten Brownies met cacao en chocola
Een volledige lijst met ingrediënten kun je terugvinden aan het eind van dit blog.

Welke chocola is het beste voor fudgy brownies?
Een chocola met een cacao gehalte van 70 % of meer. Dit geeft een heerlijke intense chocolade smaak.
Bereiding Makkelijk brownies recept
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Brownies uit de slowcooker zijn supermakkelijk om te maken. Eerst smelt je de chocola, suiker en boter. Daarmee maak je een beslag. Dit schep je in de slowcooker en die laat je op lage stand 3 uur en 30 minuten bakken.

- Chocola smelten - Chocola smelt je au bain-marie. Daardoor brandt hij niet aan (dat is echt niet lekker ;-)). Hoe doe je dat? Pak een vuurvaste schaal en doe daar de chocola, boter en suiker in. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang de schaal boven het water (het mag het water niet aanraken). De chocola en de boter zullen door de stoom smelten.
- Zeven - De bloem, bakpoeder en cacao zeef je, waardoor je geen klontjes krijgt. Voordeel is dat je dit recept dus zonder mixer hoeft te maken!
- Bakken - Zet de slowcooker 3 uur en 30 minuten aan op de laagste stand voor heerlijke fudgy brownies, deksel op de slowcooker. Door de warmte en stoom die ontstaat worden je brownies perfect! Brownies kun je niet op de hoogste stand maken!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gooey brownies uit de slowcooker (makkelijk recept met cacao)
Apparatuur
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter, ongezouten
- 100 gram suiker
- 125 gram donkerbruine suiker
- 125 gram chocola , puur
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepel stroop
- 2 eieren , maat L
- 100 gram bloem
- 20 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
Instructies
- Smeer de binnenpot in met olie of spuit er bakspray op.
- Bekleed de bodem van de pot met bakpapier.
- Doe de boter, witte en bruine suiker, chocolade, het vanille-extract en stroop in een kom.4 eetlepels boter, 100 gram suiker, 125 gram donkerbruine suiker, 125 gram chocola, 2 eetlepel stroop, 1 theelepel vanille-extract
- Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hang de kom boven het kokende water en laat de chocolade en boter smelten (au bain-Marie).
- Meng alles goed door en laat vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
- Klop de eieren luchtig.2 eieren
- Meng met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door de eieren.
- Zeef de bloem, cacao en bakpoeder boven het beslag en roer met de spatel erdoor.100 gram bloem, 20 gram cacao, 1 theelepel bakpoeder
- Giet het beslag in de slow cooker, doe de deksel erop.
- Stel hem in op de lage stand en laat 3½ uur bakken, haal de deksel eraf en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Snij in mooie blokjes voor je het gaat serveren.
Opmerkingen
- Kamertemperatuur - Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plastic folie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Diepvries - Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.
Ilse says
Makkelijk te maken, maar na 3,5u op low in de Crockpot Multicooker was het niet echt gaar. Daarna nog maar even afgebakken in de oven.
Heb je een tip hoe ik deze beter kan maken in de Multicooker?
Andréa says
Beste Ilse, Wat bedoel je met niet echt gaar? Een brownie hoort van binnen smeuïg te zijn en hoeft geen cake-achtige structuur te hebben.