Op zoek naar een heerlijk toetje voor pakjesavond? Deze ijssandwich met speculaas zijn een heerlijke traktatie waar iedereen dol op zal zijn. Een combinatie van romig vanille speculaas ijs en knapperige stukjes Daim chocolade. Een perfecte verwennerij!
Speculaasjes met IJs
De combinatie van romig ijs en knapperige speculaasjes zorgen voor een geweldige bite en smaak. Elk hap is een feestje en brengt je direct in de warme sferen van de winter. En natuurlijk is dit ook het perfecte toetje voor Sinterklaas. Een heerlijke traktatie om mee te genieten tijdens de feestdagen!
Sinterklaas IJssandwich met Chocola en Karamel
Het romige slagroomijs maak je zelf en breng je op smaak met speculaaskruiden en Daim Chocola met stukjes karamel. Heel makkelijk, je hebt niet eens een ijsmachine nodig.
Je kunt het prima een paar dagen van tevoren maken en dan hoef je het alleen maar tussen de speculaasjes te scheppen tijdens het gezellige avondje thuis. Heel eenvoudig te maken en deze ijspakketjes zullen zeker in de smaak vallen bij je gezin, vrienden en familie. Want wie houdt er niet van speculaasjes en ijs? Geniet ervan!
Top Tip
Ik maak altijd zelf mijn slagroomijs. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen en daar de speculaaskruiden en fijngehakte Daim chocola door mengen.
Laat het ijs 10 minuten zacht worden, meng de ingrediënten erdoor en vries het weer in.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 70 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 75 gram Daim chocola in stukjes gehakt
- 8 speculaasjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kom de slagroom met de suiker, kruiden en het vanille-extract.500 ml slagroom, 70 gram suiker, 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel speculaaskruiden
- Mix met de mixer totdat de slagroom de dikte heeft van Griekse yoghurt.
- Meng met een spatel de stukjes Daim erdoor.75 gram Daim chocola
- Giet in een diepvriesbak en laat minimaal 3 uur invriezen.
- Pak een speculaasje, schep een bolletje ijs erop en dek af met een speculaasje. Serveer meteen8 speculaasjes
Opmerkingen:
- Ik maak altijd zelf mijn slagroomijs. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen en daar de ingrediënten door mengen. Laat het ijs dan 15 minuten zacht worden, meng de kruiden en daim stukjes erdoor en vries het weer in.
- Speculaaskruiden kun je in de winkel kopen. Maar je kunt ze ook heel makkelijk maken met dit recept voor Speculaaskruiden.
- Diepvries: Je kunt het slagroomijs met speculaaskruiden en Daim bewaren gedurende 1 maand. Wanneer je tussentijds ijskristallen op de bovenkant ziet verschijnen, kun je het beter weggooien.
Geef een reactie