Op zoek naar een lekker toetje op pakjesavond? Dit Sinterklaas ijs met chocola en karamel gaat je hart veroveren. Een heerlijke verwennerij.
Dit ijs is op smaak gebracht met koekkruiden (die je normaal terugvind in de pepernoten). Om nog een extra smaakaccent te geven is er chocola met karamel door geroerd. Daardoor krijg je een romig pepernoten smaken slagroomijs met chocolade karamel brokjes.
Dit ijs is op smaak gebracht met koekkruiden (die je normaal terugvind in de pepernoten). Om nog een extra smaakaccent te geven is er chocola met karamel door geroerd. Daardoor krijg je een romig pepernoten smaken slagroomijs met chocolade karamel brokjes.
- Koekkruiden zijn de hele winter lekker, daarmee is dit Sinterklaas ijs echt een toetje wat je de hele winter kunt eten;
- Ik maak altijd zelf mijn slagroomijs. Je kunt het ook kant en klaar kopen en daar de ingrediënten door mengen. Laat het dan 15 minuten zacht worden, meng de ingrediënten erdoor en vries het weer in.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSinterklaasijs met chocola en karamel
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
500 ml slagroom
70 gram suiker
1 theelepel vanille-extract
75 gram Daim chocola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de Daim met een scherp mes in stukjes.
- Meng in een kom de slagroom met de suiker, kruiden en het vanille-extract.
- Mix met de mixer totdat de slagroom lobbig is.
- Meng met een spatel de stukjes Daim erdoor.
- Giet in een diepvriesbak en laat minimaal 3 uur invriezen.
- Pak een speculaasje, schep een bolletje ijs erop en dek af met een speculaasje. Serveer m
Opmerkingen:
- Koekkruiden zijn de hele winter lekker, daarmee is dit Sinterklaas ijs echt een toetje wat je de hele winter kunt eten;
- Ik maak altijd zelf mijn slagroomijs. Je kunt het ook kant en klaar kopen en daar de ingrediënten door mengen. Laat het dan 15 minuten zacht worden, meng de ingrediënten erdoor en vries het weer in.
- Â
Geef een reactie