Geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte scones met aardbeien en room. Ontdek dit makkelijke recept voor deze Engelse klassieker. Perfect voor een high tea, maar ook voor ontbijt, brunch of gewoon een zoete lekkernij.
Leer hoe je deze heerlijke scones maakt en combineert met aardbeien en luchtige slagroom voor een lekkere smaak. Proef de warme, versgebakken scones en deel deze Engelse traditie met vrienden en familie.
Scones met Aardbeien en Room, een heerlijk baksel om Zelf te Maken
Klassieke Engelse scones, het blijft een heerlijke lekkernij. Zeker als je de combinatie van de scones met verse aardbeien en room proeft, een topcombinatie in smaak en textuur.
Scones maak je met hele makkelijke ingrediënten, maar dat zie je niet terug in hun smaak. Een scone is rijk, boterachtig van textuur met een lichte kruimelige binnenkant. Je kunt ze hartig aankleden, maar in dit recept is gekozen voor een zoete traktatie met aardbeien en room. Een smaakexplosie waar je van gaat genieten! Laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig voor een Aardbeienscones Recept?
Om deze scones met aardbeien en room te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bloem: Gebruik tarwebloem voor dit recept.
- Melk: Geeft een romige smaak en zorgt voor de goede dikte van het deeg.
- Suiker: Een licht zoetje in het brood.
- Gebruik je liever geen suiker? Laat het dan achterwege.
- Zout: Om de smaken in balans te brengen.
- Boter: IJs en ijskoud. Dat zorgt ervoor dat er vlokjes boter in het deeg ontstaan die luchtigheid geven en de scones romiger maken.
- Bakpoeder: Geeft een luchtig beslag.
- Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Slagroom, aardbeienjam en aardbeien: De vulling van de scones.
- In plaats van aardbeien kun je elk ander zacht fruit gebruiken. Dit is dus ook superlekker met bramen, bessen en frambozen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Scones
- 140 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels boter bevroren geraspt
- 120 ml melk koud
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel melk voor glazuur
Vulling
- 6 eetlepels aardbeienjam
- 200 ml slagroom stijfgeklopt
- 10 aardbeien in plakjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Scones
- Verwarm de oven voor naar 240 °C of 220 °C.
- Zeef de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en zout) drie keer.140 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, ⅛ theelepel zout, 1 eetlepel suiker
- Wrijf de bevroren boter erdoorheen totdat je een soort van grove broodkruimels krijgt (erwt grootte).2 eetlepels boter
- Voeg het vanille-extract en melk in een keer toe.120 ml melk, 1 theelepel vanille-extract
- Meng met een houten lepel tot je een plakkend deeg krijgt. Hoe natter het deeg, hoe luchtiger zullen de scones worden!
- Leg het deeg op een licht bebloemde ondergrond en bebloem de bovenkant licht.
- Om een gelaagd effect in je scones te krijgen, vouw je het deeg in plaats van kneden. Doe dit in totaal 4 tot 5 keer.
- Druk het deeg in een rechthoek van ongeveer 15 bij 10 cm ( 2 cm dik).
- Pak een ronde uitsteker met een doorsnede van 5 cm en druk een scone uit het deeg (niet de uitsteker draaien dan wrijf je de naden dicht en leg de scones voorzichtig op een bakplaat (niet aandrukken).
- Wanneer alle scones zijn uitgestoken en er nog deeg over is, vouw het deeg kleiner. Steek uit het resterende deeg nog meer scones.
- Bestrijk de bovenkant met melk en bak ze gedurende 10 minuten in de oven.1 eetlepel melk
Vulling
- Snij de scones open en smeer op de onderzijde aardbeienjam.6 eetlepels aardbeienjam
- Schep 1 eetlepel slagroom daarop en wat schijfjes verse aardbeien.200 ml slagroom, 10 aardbeien
- Leg de bovenkant erop en bestrooi met poedersuiker.
Opmerkingen:
- Zorg dat de oven goed voorverwarmt, is en het deeg heel koud is. Daardoor worden de scones luchtig en romig.
- Draai niet te veel met de uitsteker, want daarmee druk je de lagen van het deeg dicht.
- Scones - Maak de scones in de ochtend en bewaar ze afgedekt in de koeling op een bakplaat. Zo hoef je ze alleen nog maar in de oven te schuiven om af te bakken.
Geef een reactie