Aardbeien Roomkaas toetje is een dessert gemaakt in de hemel. Elke hap van deze zoete lekkernij smelt in je mond. Met slechts drie eenvoudige ingrediënten: verse aardbeien, roomkaas en walnoten. En zonder suiker (want dat is echt niet nodig). Dit zomerse nagerecht is een van de makkelijkste recepten en is klaar in slechts 10 minuten!
Aardbeien Roomkaas Toetje
In de zomer, het aardbeienseizoen, ben ik dol op een eenvoudig toetje met een fruitige smaak. Want als het buiten warm is, wil je geen uren in de keuken staan. En deze zomertraktatie is zo gemakkelijk te bereiden. Met maar drie ingrediënten en 10 minuten van je tijd.
De zoete aardbeien gecombineerd met de romige smaak is een match made in heaven. En omdat de aardbeien in het seizoen zijn, hoef je geen suiker toe te voegen. In plaats daarvan voeg ik wat walnoten toe om het een nootachtige bite te geven. En als ik het nog specialer wil maken, voeg ik een scheutje Amarula toe (optioneel, maar wel echt een aanrader!)
Dit recept is aangepast van Sharelovenotsecrets.
Wat heb je nodig voor Aardbeien met crème van room?
Om dit nagerecht van Aardbeien en Roomkaas te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Aardbeien - Gebruik verse aardbeien uit het seizoen. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken.
- Roomkaas - Gebruik roomkaas zonder smaakje. Laat het op kamertemperatuur komen zodat je makkelijker een toef kunt spuiten.
- Walnoten - om het een bite en nootachtige smaak te geven. Natuurlijk kun je het weglaten, maar ik vind het een heerlijke combinatie.
- Amarula - Volledig optioneel. Maar als je het onvergetelijk wilt maken (en natuurlijk alleen voor volwassenen), voeg dan een scheutje Amarula toe. Het is een perfecte smaakmaker.
Hoe maak je dit Zomerse Toetje met 3 ingrediënten?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de vrucht in vieren. Leg op elk bord een stapel aardbeien.
- Doe de zachte roomkaas in een spuitzak en spuit er een mooie toef op.
- Strooi wat walnoten over de roomkaas.
- Optioneel: Voeg een klein beetje Amarula toe
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Aardbeien Roomkaas Toetje
Apparatuur
- Spuitzak met kartel spuitmond
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien, gewassen, kroontje verwijderd en in vieren gesneden
- 200 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 10 walnoten, fijngehakt
- 4 eetlepels Amarula , optioneel
Instructies
- Verdeel de aardbeien over de schaaltjes.250 gram aardbeien
- Spuit een mooie toef roomkaas over de aardbeien. Heb je geen spuitzak, dan kun je de roomkaas ook met een lepeltje aanbrengen.200 gram roomkaas
- (optioneel) Besprenkel de roomkaas met wat Amarula4 eetlepels Amarula
- Bestrooi de toetjes met walnoten.10 walnoten
Opmerkingen:
- Bereiding - 's Ochtends kunt je de aardbeien wassen. Het kroontje verwijderen en in vieren snijden, doe je een paar uur voor gebruik. Bewaar de aardbeien tot gebruik in een afgesloten bakje (of een luchtdicht bakje) in de koelkast.
- Koelkast - Je kunt de roomkaas twee dagen van tevoren in een spuitzak doen (gesloten bewaren tot gebruik). Haal het 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.
Geef een reactie