Ravioli gevuld met kaas, een heerlijk vegetarisch Italiaans gerecht. Met room, ricotta en een heerlijke Parmezaanse kaas als vulling. Een lekker en smaakvol recept.
Hoewel wij in Nederland pasta's vaak eten als hoofdgerecht is het in Italië gebruikelijk om het als een voorafje te eten. Deze ravioli is heerlijk als voorgerecht maar, samen met een lekkere groene salade, ook een heerlijk hoofdgerecht. Door de combinatie van kazen in de vulling, gebakken in de boter en met een heerlijke kaassaus. Het heeft alleen nog wat gehakte peterselie nodig.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Uitsteker 10 cm doorsnede
Ingrediënten
- 400 gram pasta vellen
- 2 theelepels zout om het pasta water te zouten
Vulling
- 300 gram ricotta
- 60 gram boter gesmolten en ongezouten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels water
- 1 ei maat M
- ⅛ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Saus
- 30 gram boter ongezouten
- 50 mL water
- 100 mL slagroom
- 50 gram Parmezaanse kaas
Garnering
- 10 gram Peterselie enkel blaadjes, fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Breng een pan met water aan de kook.
Vulling
- Meng in een kom de ricotta, boter, kaas, water en het ei en breng op smaak met zout en peper.
- Steek met een uitsteker een rondje uit het pastavel en leg op een helft 2 theelepels vulling.
- Vouw het deeg dicht en druk met een vork een randje in het deeg. Herhaal dat tot het deeg op is.
- Breng een pan met 2 theelepels zout aan de kook.
- Doe de pasta in de pan met gezouten kokend water en laat de pasta in 4 tot 5 minuten gaar en warm worden.
Saus
- Verhit ondertussen in een kleine pan de boter met het water en laat die even doorkoken.
- Voeg dan de slagroom en kaas toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen (of tot de saus voldoende is ingedikt).
- Leg op een bord en schenk de saus eroverheen.
Garnering
- Bestrooi met gehakte peterselie.
Geef een reactie