Geniet van een heerlijke aardbeientiramisu zonder alcohol en rauw ei. Dit verrukkelijke dessert is perfect voor elke gelegenheid: Pasen, moederdag of een dinertje.
Aardbeientiramisu is een spannende twist op de klassieke tiramisu Het combineert de romige textuur van de mascarpone met de zoete en sappige smaak van verse aardbeien. Dit toetje blijf je maar maken. Binnen een kwartiertje staat het op te stijven in de koelkast. Ontdek dit eenvoudige en heerlijke recept hier!

Aardbeientiramisu zonder Alcohol: Een Fruitige en Verleidelijke Traktatie
Ik was op zoek naar een idee voor een heerlijk toetje op mijn blog voor een dinertje. Het was lekker buiten en ik wilde iets wat daarbij paste. En natuurlijk makkelijk en snel in elkaar te zetten, zodat ik weer kon genieten van de zon.
Mijn oog viel op de chocolade tiramisu en hoewel dat echt een favoriet hier is, wilde ik iets meer zomers. En ik bedacht dat ik vast ook wel een aardbeien variant kon maken. De zomerkoninkjes zijn niet voor niets in het seizoen nu.
En om deze tiramisu voor iedereen te maken, heb ik het rauwe ei en alcohol en zelfs de koffie uit het traditionele tiramisu weggelaten.
En toen ik de schaal uit de koelkast halen, werd ik helemaal blij van het eindresultaat, het ziet er heerlijk uit. Versierd met verse aardbeien en meringue is het gewoon perfect. Nu het test team aan het werk zetten, een karweitje dat ze deze keer helemaal niet erg vonden. Ze keken allemaal blij en vroegen of er nog een schaal in de koelkast stond. Helaas, voor hun, maar het recept was in ieder geval helemaal goedgekeurd!
Wat heb je nodig voor Aardbeien Mascarpone Tiramisu (zonder rauw ei)?
Om deze Aardbeientiramisu zonder alcohol te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Mascarpone: Een zachte en rijke roomkaas die de tiramisu erg romig maakt. Zorg ervoor dat de mascarpone bij kamertemperatuur is, dan mengt hij beter.
- Aardbeien: Gebruik verse aardbeien en was ze voordat je het kroontje verwijdert (anders nemen ze al het water op en dat is niet lekker).
- Suiker: Voor het zoeten van de roomlaag.
- Vanille suiker: Zorgt voor een vleugje vanille. Je kunt ook het zaad uit een vanille peul gebruiken. Snij de peul daarvoor open en schraap met de bolle kant van een lepel de vanille uit de peul.
- Appelsap: Lekker en zoet sap, gebruikt om de lange vingers in te drenken.
- Lange vingers: Lange vingers zijn een soort koekjes met een langwerpige vorm en een luchtige textuur. Ze hebben een subtiele zoete smaak en zijn gemaakt van bloem, suiker en eieren. Lange vingers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in desserts zoals tiramisu
- Aardbeienjam: Geeft een fruitige laag tussen de lange vingers in. Het versterkt de aardbeiensmaak.
- Slagroom: Door de slagroom op te kloppen houdt hij lucht vast en dat maakt de romige tussenlaag luchtig.
- Meringue: Deze schuimpjes kun je heerlijk verkruimelen over de tiramisu en geeft een heerlijke crunch bij elke hap.
Hoe maak je deze Snelle Tiramisu met Aardbeien?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Week de lange vingers kort in een laagje appelsap en leg onderin de tiramisu schaal.
- Klop de slagroom met de suiker en vanille suiker stijf. Roer er de mascarpone doorheen Verdeel de helft van de mascarpone over de lange vingers. Schep hier de helft van de aardbeienjam op en verdeel dat over de roomlaag.
- Leg een tweede laag lange vingers over de jam.
- Meng de andere helft van de aardbeienjam door de room en verdeel dat over de lange vingers. Snij de aardbeien in plakjes en top de room hiermee af. Pak wat meringues en verkruimel die over de tiramisu. Zet alles minimaal een uur in de koelkast.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Wil je de aardbeienjam makkelijker smeren, maak hem dan warm en laat hem licht afkoelen voordat je hem aanbrengt op de mascarpone laag.
- Aardbeien: Kun je ook prima vervangen door frambozen.
- Lange vingers: kun je vervangen door bitterkoekjes, Bastogne koeken of zandkoekjes.
- Chocola: Kun je echt niet zonder chocola, verdeel dan wat geraspte pure chocola tussen de roomlagen.
- Noten: Ook lekker hak wat pistachenoten of walnoten fijn en strooi dit over de tiramisu voor een nootachtige smaak.
- Toch alcohol: Wil je het toetje toch voorzien van wat alcohol, vervang het appelsap door amaretto, voor een subtiele amandelsmaak.
Ja, dit is een goede keuze als toetje wanneer er kinderen mee eten, net als voor zwangere vrouwen en oudere mensen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Aardbeientiramisu zonder alcohol
Ingrediënten
- 250 ml slagroom, koud
- 50 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 500 gram mascarpone, kamertemperatuur
- 150 ml appelsap
- 150 gram lange vingers
- 7 eetlepels aardbeienjam, verwarmd tot hij vloeibaar is en licht af laten koelen.
- 100 gram aardbeien, gewassen, zonder kroontje en in schijfjes gesneden.
- 50 gram meringue
Instructies
- Doe slagroom, suiker en vanille suiker in een kom en mix op hoge stand tot de slagroom Griekse Yoghurt dikte heeft.250 ml slagroom, 50 gram suiker, 8 gram vanillesuiker
- Voeg de mascarpone toe en mix op lage stand tot je een dikke massa hebt.500 gram mascarpone
- Vul een schaal met appelsap en leg de lange vingers hier even in.150 ml appelsap, 150 gram lange vingers
- Leg een laag lange vingers over de bodem van de tiramisu schaal
- Verdeel ongeveer de helft van het roommengsel over de lange vingers.
- Schep 4 eetlepels aardbeienjam over de room en spreidt uit.7 eetlepels aardbeienjam
- Leg een tweede laag lange vingers, die je kort hebt gedrenkt in appelsap, over de jam.
- Meng de resterende 3 eetlepels aardbeienjam door het roommengsel en schep dat op de lange vingers en strijk goed uit.
- Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Verkruimel ook de meringue over de aardbeien.100 gram aardbeien, 50 gram meringue
- Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur opstijven voordat je het serveert.
Opmerkingen
Wil je de aardbeienjam makkelijker smeren, maak hem dan warm en laat hem licht afkoelen voordat je hem aanbrengt op de mascarpone laag. 2. Vervangingen
- Aardbeien: Kun je ook prima vervangen door frambozen.
- Lange vingers: kun je vervangen door amaretti koekjes, Bastogne koeken of zandkoekjes.
- Chocola: Kun je echt niet zonder chocola, verdeel dan wat geraspte pure chocola tussen de roomlagen.
- Noten: Ook lekker hak wat pistachenoten of walnoten fijn en strooi dit over de tiramisu voor een nootachtige smaak.
- Toch alcohol: Wil je het toetje toch voorzien van wat alcohol, vervang de appelsap door amaretto, voor een subtiele amandelsmaak.
- Voorbereiden: Je kunt de aardbeien tiramisu een dag vooraf klaar maken. Maak de aardbeientiramisu, maar garneer nog niet met schijfjes aardbeien en meringue. Doe dat net voordat je het gaat opdienen, zo ziet het er lekker vers uit.
- Koelkast: Dek de aardbeientiramisu af en bewaar hem tot maximaal 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Je kunt tiramisu invriezen, maar de smaken zullen vervangen. Haal de topping van de tiramisu (dat is niet lekker ingevroren). Wikkel de schaal (als die in de diepvries mag) in twee lagen plastic folie. Bewaar tot maximaal twee maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koeling en garneer met verse aardbeienschijfjes en meringue.
Geef een reactie