Hoe maak je een Oranje cocktail - Een heerlijke cocktail, met slechts 3 ingrediënten die je maakt om Koningsdag te vieren. Eén van de makkelijkste cocktail van de hele wereld. Lekker fris van smaak en het ziet er ook nog feestelijk uit!
Vandaag vieren we Koningsdag! Lekker weer, een leuk feestje en daar hoort ook een lekker drankje bij! Vandaag een Oranje cocktail.
Deze heerlijke cocktail maken we met Sinaasappel, Vlierbloesemsiroop en Prosecco. Eigenlijk dus een variant op de Hugo. Door de sinaasappel wordt hij heerlijk fris en krijgt hij die mooie Oranje kleur die bij Koningsdag hoort.
Laten we proosten op Koningsdag met deze heerlijke Oranje cocktail!
- Sinaasappels - de Appeltjes van Oranje. Die geven dit lekkere frisse accent aan de Oranje cocktail. Omdat we ze gaan uitpersen gebruik je pers sinaasappelen. Door het sap in te vriezen, hoef je geen extra ijs aan de cocktail toe te voegen. Je kunt de sinaasappels ook vervangen door mandarijnen.
- Vlierbloesemsiroop - Een zoete siroop van vlierbloesem en suiker. En heb je een vlierbloesem in de tuin, dan kun je deze siroop ook zelf maken.
- Prosecco - Een Italiaanse droge mousserende witte wijn. Het heeft een fruitige en frisse smaak. Je kunt het ook vervangen door Cava of Champagne.
Stap 1 - Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Verwijder eventueel pitjes.
Stap 2 - Schenk het sap in een diepvriesbak en zet die in de diepvries. Roer elk half uur met een vork door het sap. Daardoor blijft het los en voorkom je dat je grote (onhanteerbare) brokken krijgt).
Stap 3 - Doe onderin het glas een eetlepel vlierbloesemsiroop. Schep er wat van het sinaasappel ijs op.
Stap 4 - Vul de rest van het glas aan met Prosecco. Decoreer met schijfjes sinaasappel en munt (optioneel).

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Oranje cocktail
Ingrediënten
- 3 sinaasappels
- 4 eetlepels vlierbloesemsiroop
- ½ liter Prosecco
Instructies
- Pers de sinaasappels uit.
- Doe het sinaasappelsap in een diepvriesbak en zet in de diepvries.
- Roer elk half uur met een vork door tot het sap is bevroren.
- Doe onderin het glas een eetlepel vlierbloesemsiroop. Schep er wat sinaasappel ijs op.
- Schenk het glas vol met de prosecco.
Geef een reactie