Een lekker recept voor havermout met mango, kokos en dadelstroop. Lekker zoet, lekker fruitig. Dit recept geeft je veel energie zodat je er de hele dag weer tegen aan kunt.
Dadelstroop wordt gemaakt door het sap van dadels in te koken tot een stroop. Het is tegenwoordig goed verkrijgbaar, zelfs in de supermarkt. Het heeft een hele volle smaak en fleurt dit recept dan ook helemaal op. Niet vergeten, het is zeker een aanrader.
Tips
- Laat de havermout 10 minuten staan nadat je het gemaakt hebt. Doordat de havermout het water opzuigt wordt het recept nog romiger.
- Door de kokos te roosteren krijgt hij een nootachtige smaak die, samen met de mango en dadelstroop, je doen vergeten dat je in je eigen keuken zit in plaats van op een tropisch eiland 😉
Vervangers
- Vervang het water door melk voor een nog lekkerder en romiger resultaat. Het recept is dan niet meer lactose vrij, maar nog wel gluten vrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt)
- De mango kun je ook vervangen door perzik.
Lekker erbij
- Strooi er als extraatje nog wat geroosterde pistache noten bij. Een heerlijke bite en dat combineert super.
🎥 Video
Hier vind je twee methodes om je mango makkelijk te snijden.
Bewaaradvies
- Dit recept kun je niet bewaren of invriezen. Je eet het vers.
Andere lekkere havermout recepten
- Appel en perzik havermout crumble
- Havermout met granaatappel
- Havermout rozijnen koekjes (zonder geraffineerde suikers)
- Havermout met appel, speculaaskruiden en walnoot
Recept Havermout met mango, kokos en dadenstroop

Heb je deze Havermout, mango, kokos en dadelstroop gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Havermout met mango, kokos en dadelstroop
Ingrediënten
- 200 ml water
- 30 gram havermout
- ½ mango
- 1 eetlepel kokos
- 1 eetlepel dadelstroop
Instructies
- Doe het water in een pannetje en breng aan de kook.
- Roer de havermout erdoor en laat het 1 minuut meekoken.
- Schil de mango en snij hem in blokjes.
- Rooster de kokos licht in een droge koekenpan.
- Doe de havermout in een kommetje en strooi er de mango en kokos over.
- Besprenkel het geheel met dadelstroop.
Geef een reactie