Een heerlijke kom havermout met verse granaatappel, zonnebloempitten en kaneel. Een gezond ontbijtje lekker van smaak. Daar kom je de dag wel mee door!
Sinds ik ben begonnen aan de havermout eet ik het inmiddels een paar keer per week. Zo lekker vind ik het! En zeker nu het zo koud is 's morgens. Dan is een kommetje havermoutse pap een heerlijk maaltje.
En wat ik er dan allemaal in doe, hangt af van wat ik in huis heb. Ik doe graag aan restverwerking, dus het kan zijn dat ik nog een restje appel, krentjes of mango heb liggen. En vandaag had ik nog wat granaatappelpitjes. Je weet wel die zo lekker in je mond uit elkaar spatten. Superlekker.
Ik heb daar een klein beetje zonnebloempitjes doorgeroerd (ik hou nou eenmaal van een klein beetje crunch) en een snufje kaneel (gewoon omdat ik dat zo lekker vind).
Zo nu kan ik er weer tegen aan voor vandaag. En wat heb jij vanmorgen gegeten?
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 30 gram havermout
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 eetlepel zonnebloempitjes
- kaneel gemalen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de melk met het water in een pannetje en breng aan de kook.
- Roer de havermout erdoor en laat het 1 minuut meekoken.
- Meng de granaatappelpitjes en de zonnebloempitjes met de havermout en strooi er wat kaneel op
Geef een reactie