Dit recept voor een ontbijt quiche met gebakken prei, ei en bacon is de ultieme start van je dag. Het ontbijt is nu eenmaal de belangrijkste maaltijd!
Ontbijt is het belangrijkste onderdeel van de dag. Dat wordt in ieder geval overal geschreven. En deze ontbijt quiche met gebakken ei, prei en bacon is een goede bodem. Misschien niet haalbaar voor elke dag, maar zeker voor Zondag een heerlijk ontbijt (of brunch).
En wil je een extra decadent ontbijt? Dan bestrooi je er wat heerlijke geraspte kaas en kruiden over. Zo komt het ontbijt zeker goed!
Recept: Ontbijt quiche gebakken ei met prei en bacon
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ontbijt quiche gebakken ei met prei en bacon
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg , ontdooid
- 1 eetlepel boter
- 1 prei, gewassen en in dunne reepjes gesneden
- 4 plakjes bacon
- 4 eieren, maat S
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak een bakje van het bladerdeeg door de randen om te vouwen, ongeveer 1.5 cm hoog.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt 1 eetlepel boter in de pan en roerbak de prei 5 minuten.
- Haal uit de pan en bak de bacon in dezelfde pan tot hij mooi krokant is.
- Haal de bakjes uit de oven en beleg één zijde met prei en bacon en breek boven het andere deel het eitje.
- Bak 15 minuten in de oven (tot de eieren gestold zijn)
Geef een reactie