De boekweitnoedels (sobanoedels) gekookt in groene thee geven dit gerecht voor noedels met garnalen en boontjes, een heerlijk touch. De zoete garnalen en smaakvolle boontjes doen de rest.
Een lekker snel hoofdgerecht en dus ideaal voor de zomer. Vol met lekkere smaakmakers zoals sobanoedels in groene thee, garnalen, boontjes en op smaak gebracht met soja en sesam.
Een gerecht wat binnen 20 minuten op tafel staat en dus heerlijk is in de zomervakantie of, wanneer je weer aan het werk bent, op een doordeweekse dag wanneer je het heel druk hebt met allerlei sporten en zo. (Ik ken dat soort avonden maar al te goed, wanneer je van hot naar her rijdt).
- Maak dit recept gluten-vrij door de noedels te vervangen door rijst (bijvoorbeeld pandan rijst). Dit is een heerlijke combinatie.
- Vervang de boontjes voor kleine roosjes broccoli voor een heerlijke variatie.
- Heb je geen Mirin in huis, dan kun je zoete sherry of zoete wijn gebruiken.
- Wanneerje de sesamzaadjes roostert komen de smaakstoffen beter vrij.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Noedels met garnalen en boontjes
Ingrediënten
- 300 gram soba noodles
- 2 zakjes thee groen
- 400 gram sperzieboontjes
- 2 theelepels olie
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels soja saus
- 1 eetlepel mirin
- 24 garnalen , gekookt, darmkanaal verwijderd
- 2 theelepels sesamzaad , geroosterd
Instructies
- Breng een pan water met 2 zakjes groene thee aan de kook en een pan met water zonder toevoegingen.
- Haal de theezakjes eruit en kook de soba noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en laat uitlekken.
- In de tweede pan blancheer je de boontjes 5-8 minuten (tot ze beetgaar zijn).
- Giet de boontjes af en laat uitlekken.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en voeg alle ingredienten (behalve de sesamzaadjes) toe.
- Roerbak alles 2 minuten op hoog vuur.
- Schep op de borden en bestrooi met sesam.
Opmerkingen
- Maak dit recept gluten-vrij door de noedels te vervangen door rijst (bijvoorbeeld pandan rijst). Dit is een heerlijke combinatie.
- Vervang de boontjes voor kleine roosjes broccoli voor een heerlijke variatie.
- Heb je geen Mirin in huis, dan kun je zoete sherry of zoete wijn gebruiken.
- Wanneerje de sesamzaadjes roostert komen de smaakstoffen beter vrij.
Geef een reactie