Vandaag weer een lekker simpel recept: makkelijke garnalen curry. Binnen 20 minuten op tafel, dus niet alleen makkelijk, maar ook nog lekker snel.
Vandaag weer een lekker simpel recept: makkelijke garnalen curry. Binnen 20 minuten op tafel, dus niet alleen makkelijk, maar ook nog lekker snel. Eet het met basmatirijst (wat super met deze curry combineert) en een groene salade. Serveer er koriander en citroen bij en je snelle maaltijd is compleet.
Tips
- Door de gember, knoflook, ui en chilipeper even te bakken, komen de smaken nog meer naar boven en worden ze intenser. Dat geld ook voor de curry pasta en tikka masala.
- Wanneer je de garnalen toevoegt zijn ze grijs. Ze zijn gaar als ze roze zijn. Dat is meestal binnen een minuut of twee. Serveer de curry dan ook meteen, want verwarm je ze dan nog verder, dan worden ze taai.
Vervangers
- Wil je een pittiger recept vervang de chilipeper dan met een jalapeño peper.
- De garnalen kun je ook vervangen door blokjes witvis, zoals kabeljauw.
Lekker
erbij
- Serveer met naan of kroepoek en witte rijst. Als groente kun je een lekkere groene salade en komkommer toevoegen.
Bewaaradvies
- Garnalen nogmaals opwarmen is niet lekker, ze worden taai.
- Vries deze curry niet in. De structuur verandert en dat is niet lekker.
Andere lekkere curry recepten
Makkelijke garnalen curry
📖 Recipe
RECEPTKAART
Makkelijke garnalencurry
Vandaag weer een lekker simpel recept: makkelijke garnalen curry. Binnen 20 minuten op tafel, dus niet alleen makkelijk, maar ook nog lekker snel.
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 cm gember, geschild, fijngeraspt.
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 rode chilipeper, van zaden ontdaan en in kleine stukjes gesneden
- ⅓ eetlepel rode curry pasta
- 1 theelepel tikka masala
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram garnalen, gepeld en het darmkanaal verwijderd
- zeezout en peper , naar smaak
Instructies
- Verwarm de olie in de pan.
- Doe de gember, knoflook, ui en chilipeper in een pan en bak dat 2 minuten.
- Voeg dan de curry pasta en tikka masala toe en bak dat nog 1 minuut mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen.
- Sudder het smaakmengsel nog 10 minuten op laag vuur.
- Schep de garnalen in de pan en laat ze meekoken tot ze gaar zijn. Ze zijn dan mooi roze van kleur.
- Serveer meteen (garnalen niet te lang laten doorkoken, want dat is niet lekker).
Voedingswaarde
Calories: 533kcalCarbohydrates: 13gProtein: 26gFat: 45gSaturated Fat: 38gCholesterol: 252mgSodium: 808mgFiber: 1gSugar: 4gVitamin A: 240IUVitamin C: 42.5mgIron: 9.2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie