Deze hangop met honing en granaatappelpitjes is heerlijk bij een feestelijk buffet. De romige hangop, zoete honing en knapperige lichtzure granaatappelpitjes (die knappen in je mond) geven het een sensationeel effect.
Een heerlijk hapje voor de (kerst)brunch. Mijn inspiratie heb ik opgedaan via pinterest en wat blijkt: het komt van een Nederlandse blog: simoneskitchen.nl. Extra leuk natuurlijk! Ik heb het recept wel wat aangepast.
En het is nog redelijk gezond ook! Hangopcrème met honing en granaatappelpitjes. Heerlijk romig met het zoete accent van de honing, waarbij de zoete smaak wordt gecombineerd met de frisse smaak van de granaatappel.
- Heb je weinig tijd en wil je niet de hele keuken vies maken? Koop de granaatappel pitjes in een kant en klare verpakking (geloof me het wordt echt een bende als je het zelf gaat proberen).
- Doordat je de pistachenootjes even roostert, wordt de smaak nog intenser. En het ruikt ook heerlijk.
- Heb je weinig tijd? Vervang de hangop door Griekse yoghurt.
- Granaatappel pitjes kun je vervangen door rode bessen.
Voorbereiden en bewaren
- De hangop met honing kun je tot 2 dagen bewaren in de koeling. Let wel, de pistache nootjes worden dan wat zacht. Mijn tip is om deze pas net voor het serveren toe te voegen (je kunt ze tot gebruik luchtdicht verpakken en bij kamertemperatuur bewaren).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 250 ml yoghurt vol
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel pistachenootjes
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Leg het kaasdoek in de zeef en zet de zeef op een kom.
- Schenk de yoghurt erin en laat tenminste 8 uur in de koelkast uitlekken.
- Lepel in elk glas ongeveer 1 eetlepel honing.
- Meng de hangop met de slagroom en lepel die in het glas tot 1 cm onder de rand.
- Schenk ½ eetlepel honing op de yoghurt.
- Rooster de pistache nootjes in een droge pan tot ze heerlijk ruiken.
- Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de honing met pistachenootjes.
- Verdeel als laatste granaatappel pitjes erover.
Opmerkingen:
- Heb je weinig tijd en wil je niet de hele keuken vies maken? Koop de granaatappel pitjes in een kant en klare verpakking (geloof me het wordt echt een bende als je het zelf gaat proberen).
- Doordat je de pistachenootjes even roostert, wordt de smaak nog intenser. En het ruikt ook heerlijk.
- Heb je weinig tijd? Vervang de hangop door Griekse yoghurt.
- Granaatappel pitjes kun je vervangen door rode bessen.
Geef een reactie