Loempia's zelf maken is helemaal niet moeilijk. Met dit handige stappenplan is het een fluitje van een cent. De loempia's zijn heerlijk gevuld met kip en gehakt, groenten en vermicelli
Loempia's ik ben er dol op. En onderstaand recept is echt heerlijk! Ze zijn knapperig en vol groenten en smaken. Je kunt ze eten als een hapje op een feestje of bij een Chinees buffet. Waar je ze ook serveert, ze zijn altijd een hit.
- Wanneer je de loempia's dicht rolt, smeer je wat water op de buitenzijde van de loempia. Daardoor plakt het vel een beetje en blijft hij in form.
- De vellen drogen snel uit. Bewaar ze dus tussen het rollen onder een vochtige theedoek.
- Heerlijk om te serveren met (zoete) chili saus en/of soja saus.
- Wil je vegetarische loempia's vervang het vlees dan door shiitakes.
- Loempia's rollen is niet moeilijk, maar om het nog makkelijker te maken heb ik een filmpje bij het recept gedaan, waarbij het stapsgewijs wordt voorgedaan.
Voorbereiden en bewaren
- Je kunt deze loempia's prima vooraf maken. Ze zijn gerold en luchtdicht verpakt (eerst in plasticfolie en dan in een afgesloten doos) tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.
- Je kunt ze tot 3 maanden bewaren in de diepvries. Voordat je ze gaat frituren hoef je ze niet te ontdooien. Verleng de frituur tijd met 1 minuut om de loempia's gaar en warm te krijgen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 30 gram vermicelli noodles
- 1 ui
- 2 wortels
- 3 bosuitjes
- 2 eieren maat L
- 2 eetlepels vissaus
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels bruine suiker
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper versgemalen
- 250 gram kipgehakt
- 250 gram gehakt half om half
- 30 vellen loempiavellen ontdooid
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Doe de vermicelli in een grote kom en overgiet met heet water. Laat 5 minuten staan en doe de vermicelli in een vergiet. Laat goed uitlekken.
- Snij de vermicelli in kleine stukjes
- Rasp de wortel.
- Snipper de ui en snij de bosui in reepjes. Knijp het teentje knoflook uit.
Loempia vulling
- Meng de vermicelli met de wortel, ui en bosuitjes.
- In een tweede kom meng je het ei, vissaus, knoflook, suiker, zout en peper.
- Voeg aan de tweede kom het gehakt toe en kneed goed door.
- Daarna meng je de groenten vermicelli mix door het vlees mengsel.
Rollen loempia's
- Leg een loempia vel voor je neer, met de punt naar beneden.
- Ongeveer 2 cm van de onderzijde leg je anderhalve eetlepel vulling erop.
- Rol de punt van de loempia om de vulling en draai hetgeen nogmaals.
- Vouw de linkerflap naar binnen en vervolgens de rechterpunt eroverheen.
- Rol de loempia verder op, tot je een klein driehoekje overhoudt.
- Met een kwastje maak je de punt nat.
- Rol de loempia verder en ga door met het tweede vel, tot ze allemaal gevuld zijn (zie ook bovenstaande video).
Frituren
- Verhit de frituur naar 180 graden Celsius en bak de loempia's 2 minuten.
- Laat ze 5 minuten rusten en bak nogmaals 2 minuten, tot ze mooi bruin en krokant zijn.
Opmerkingen:
- Wanneer je de loempia's dicht rolt, smeer je wat water op de buitenzijde van de loempia. Daardoor plakt het vel een beetje en blijft hij in form.
- De vellen drogen snel uit. Bewaar ze dus tussen het rollen onder een vochtige theedoek.
- Heerlijk om te serveren met (zoete) chili saus en/of soja saus.
- Wil je vegetarische loempia's vervang het vlees dan door shiitakes.
- Loempia's rollen is niet moeilijk, maar om het nog makkelijker te maken heb ik een filmpje bij het recept gedaan, waarbij het stapsgewijs wordt voorgedaan.
Geef een reactie