Deze loempia met kaas en bloemkool zijn vegetarisch. De kaas is heerlijk gesmolten over de bloemkool. Door de knapperige gegrilde loempiavellen wordt het een heerlijke hapje of voorgerecht.
Een vegetarische loempia? Meestal gaan de eerste wenkbrauwen meteen omhoog. Maar dat is absoluut niet nodig. Want deze loempia met kaas en kruiden is superlekker. Gegrild in plaats van gefrituurd dus ook net wat beter voor de lijn. Een heerlijk hapje.
- Het vouwen van loempia's nogal eens wordt gezien als een uitdaging, laat ik het in dit filmpje onderaan het blog stap voor stap zien.
- je zorgt dat de bloemkool beetgaar is, wordt hij niet te gaar want hij gaart nog iets na in de grillpan.
- Je een grillpan gebruikt in plaats van een koekenpan heb je geen olie nodig en krijg je een krokante buitenkant.
- je een lekker sausje wilt eet je dit met met een mosterd-honing-dille saus (meng mosterd-honing en dille in een verhouding 1:1:1)
- Kook de bloemkool in de ochtend en zet hem afgedekt weg in de koeling tot gebruik.
- Hou je een bloemkoolloempia over, verpak hem dan in plastic folie en warm hem de volgende dag in de grill pan op.
- De loempia's kun je tot 2 dagen bewaren in de koeling.
- Je kunt de loempia's invriezen. Ze zijn dan tot 2 maanden houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Loempia met kaas en bloemkool
Ingrediënten
Loempia met kaas en bloemkool
- ½ bloemkool
- 100 gram kaas, Komijn of fenegriek kaas zijn erg lekker
- ½ theelepel komijn, gemalen
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 pak loempia vellen
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Serveer erbij
- 100 gram Mosterd dille saus , zie tips
Instructies
Loempia met kaas en bloemkool
- Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
- Rasp de kaas.
- Meng in een kom de geraspte kaas, bloemkool, yoghurt en komijnpoeder.
- Breng op smaak met zout en peper.
Rol de loempia's
- Zorg dat de loempiavellen onder een vochtige doek liggen tegen uitdrogen van de vellen.
- Smeer met een kwastje water op de zijkanten van het loempiavel (zie filmpje voor een verduidelijking).
- Spreid ongeveer 2 eetlepels bloemkool-kaas mengsel over de loempia. Zorg daarbij dat het aan de onderste helft van het blad lig en dat de randen aan beide zijden 2 cm vrij zijn.
- Klap de zijden naar binnen (ca. 2 cm) en rol de loempia op. Voordat de laatste wenteling wordt gemaakt, bevochtig je de loempia aan de binnenzijde met een beetje extra water, zodat hij goed plakt.
- Rol zo alle loempia’s op.
- Zorg dat de grillpan gloeiend heet is en bak de loempia’s aan beide zijden totdat een mooi grillmotief te zien is.
Serveer erbij
- Serveer met de mosterd dille saus.
Opmerkingen
- Het vouwen van loempia's nogal eens wordt gezien als een uitdaging, laat ik het in het filmpje hieronder stap voor stap zien.
- je zorgt dat de bloemkool beetgaar is, wordt hij niet te gaar want hij gaart nog iets na in de grillpan.
- Je een grillpan gebruikt in plaats van een koekenpan heb je geen olie nodig en krijg je een krokante buitenkant.
- je een lekker sausje wilt eet je dit met met een mosterd-honing-dille saus (meng mosterd-honing en dille in een verhouding 1:1:1)
Geef een reactie