Pepernoten horen bij Sinterklaas, knapperig en met verwarmende kruiden. Ze zijn ook superlekker te combineren met het romige ijs. Deze ijstaart gemaakt met een bodem van pepernoten is snel gemaakt en een heerlijk toetje.
Bij deze ijstaart is de bodem gemaakt van gemalen pepernoten. Daarop is een romige laag gesmeerd die is gevuld met gemalen chocolade pepernoten. Wanneer je een cakevorm daarmee vult en dat in de vriezer laat opstijven, krijg je deze heerlijke pepernoten ijstaart.
Omdat...
- je de slagroom opklopt heb je geen ijsmachine nodig voor dit gerecht.
- je de vorm bekleed met bakpapier, laat de ijstaart eenvoudig los uit de vorm.
- de ijstaart hard is als hij uit de vriezer komt, laat je hem 10 minuten bij kamertemperatuur zachter worden voor je hem gaat aansnijden.
Recept Pepernoten ijstaart

Heb je deze pepernoten ijstaart gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pepernoten ijstaart
Apparatuur
- cakevorm 20 cm
- bakpapier
- Keukenmachine met mes
- koelkast
- Handmixer
- Spatel
Ingrediënten
- 100 gram pepernoten oftewel kruidnoten
- 2 eetlepels boter
- 150 gram chocolade pepernoten
- 500 mL slagroom
- 2 eetlepel suiker
Instructies
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Maal de kruidnoten fijn in een blender.
- Smelt de boter in de pan en roer de kruidnoten erdoor heen.
- Schep het mengsel onderin de cakevorm en maak met de achterkant van de lepel de pepernoten bodem glad.
- Zet de vorm in de koeling.
- Hak de chocolade kruidnoten grof.
- Mix de slagroom met de suiker tot hij bijna stijf is (Griekse yoghurt dikte).
- Met een spatel meng je de chocolade kruidnoten en eventuele kruimels door de slagroom.
- Haal de vorm uit de koelkast en schep de chocolade kruidnoten slagroom in de vorm.
- Maak de bovenkant glad en laat tenminste 5 uur in de vriezer opstijven.
- Net voor gebruik haal je de ijstaart uit de vriezer en verwijder je het bakpapier.
- Laat ongeveer 10 minuten iets zachter worden en snijd hem dan aan.
Geef een reactie