Valentijns ijshartjes, een blokje ijs tussen twee zelfgemaakte chocoladekoekjes. Met liefde gebakken en dus extra lekker
Valentijnsdag, je houdt er van of je verafschuwt het. Iets er tussen in schijnt er niet te bestaan. Ik vind het zelf een leuk idee om deze dag speciaal iets voor je lief te doen, maar eigenlijk moet je dat elke dag doen toch?
Commercieel doe ik er zeker niet aan mee, een cadeau kopen, dan maak je je er zo makkelijk van af. Nee ik vind het leuk om dan iets speciaals te doen. Een leuke DIY, een heerlijke maaltijd of iets zoets. Zoals bijvoorbeeld deze Valentijns ijshartjes. Heerlijk ijs omgeven door twee chocolade koekjes. Je kunt natuurlijk lekker variëren. Ik gebruikte aardbeienijs (gewoon omdat het zo mooi roze is), vanille ijs (een heerlijke combinatie met chocola) en chocolade ijs (als echte chocoholic kan ik daar geen nee tegen zeggen). Natuurlijk gebruikte ik een hartjesvorm voor de koekjes en dezelfde vorm gebruikte ik ook voor het ijs. Zo paste het allemaal mooi op elkaar.
Tips
- Het koekjes deeg moet heel koud zijn. Zo lopen de hartjes minder uit en houden ze hun vorm (mocht je nog meer koekjes bak tips willen, dan vindt je ze hier. Volg je die tips dan kan koekjes bakken gewoon niet meer mislukken).
- Rol de koekjes uit tussen twee velletjes bakpapier en haal het bovenste velletje eraf. Mocht het deeg blijven plakken, leg het tussendoor dan even in de diepvries.
- Laat de koekjes na het bakken afkoelen naar kamertemperatuur (anders smelt het ijs meteen).
- Druk het vormpje uit het ijs, leg dat tussen twee koekjes en pak het in in bakpapier (zo krijg je geen ijskristallen). Leg het pakketje dan minimaal 20 minuten in de diepvries zodat het goed hard is. Je kunt ze zo 1 week bewaren.
It's a good taste!
Recept valentijns
ijshartjes
Heb je deze Valentijns ijshartjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlValentijns ijshartjes
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels cacao
- snufje zout
- 90 gram boter (ongezouten, kamertemperatuur)
- 85 gram suiker
- 1 ei (maat L)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 liter aardbeien ijs (of frambozenijs)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, cacao en zout.
- In een tweede kom doe je de boter en de suiker.
- Mix ongeveer 3 minuten tot het botermengsel luchtig en licht geel van kleur is.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng er door.
- Zet de mixer laag en voeg de droge ingrediënten toe. Mix tot alles net gemengd is.
- Vorm een platte disk van het deeg en pak het in plastic folie in. Leg die minimaal 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg tussen twee bakpapieren uit tot het ongeveer 0.5 cm dik is.
- Haal het bovenste vel van het bakpapier. Plakt het deeg teveel, leg het dan nog even in de diepvries dan gaat het wat makkelijker.
- Druk met een hartvormige koekjesvorm hartjes uit het deeg. Haal het deeg tussen de uitgestoken vormen weg en leg het bakpapier met hartjes op de bakplaat.
- Zet de bakplaat in de koelkast en verwarm de oven voor naar 180 graden Celsius.
- Bak na 30 minuten de koekjes 7 minuten lang, draai dan de bakplaat om en bak nog eens 7 minuten.
- Haal de koekjes van het bakpapier en laat op een rooster afkoelen.
- Leg de hartjes vorm op een plat oppervlak en vul met ijs. Haal het ijs uit het vormpje.
- Leg een koekje onderop, leg daar het hartvormige blokje ijs erop en leg een tweede koekjes erboven op.
- Pak in met bakpapier en leg in de diepvries (minimaal 20 minuten).
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- koekjes uitstekers of ronde bakcirkels
Geef een reactie