Valentijns ijshartjes, een blokje ijs tussen twee koekjes. Chocoladekoekjes in de vorm van een hartje dat je zelf makkelijk en snel bakt. Met liefde gebakken en dus extra lekker. In combinatie met aardbeienijs een echte traktatie voor je Valentijn.
Hartjes IJs tussen Twee Chocoladekoekjes
Valentijnsdag, commercieel doe ik er zeker niet aan mee, een cadeau kopen, dan maak je je er zo makkelijk van af. Nee, ik vind het leuk om dan iets speciaals te doen. Bijvoorbeeld deze Valentijns ijshartjes. Heerlijk ijs tussen twee chocoladekoekjes.
Je kunt natuurlijk lekker variëren. Ik gebruikte aardbeienijs (gewoon omdat het zo mooi roze is). Natuurlijk gebruikte ik een hartjesvorm voor de koekjes en dezelfde vorm gebruikte ik ook voor het ijs. Zo paste het allemaal mooi op elkaar.
Wij hebben ze met liefde opgegeten. Ga je deze ook maken?
Top Tip
Het koekjes deeg moet heel koud zijn. Zo lopen de koekjes minder uit en houden ze hun vorm.
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels cacaopoeder
- snufje zout
- 90 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 85 gram suiker
- 1 ei maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 liter Aardbeienijs of frambozenijs
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, cacao en zout.200 gram bloem, 3 eetlepels cacaopoeder, snufje zout
- In een tweede kom doe je de boter en de suiker.90 gram boter, 85 gram suiker
- Mix ongeveer 3 minuten tot het botermengsel luchtig en licht geel van kleur is.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng erdoor.1 ei, 1 theelepel vanille-extract
- Zet de mixer laag en voeg de droge ingrediënten toe. Mix tot alles net gemengd is.
- Vorm een platte disk van het deeg en pak het in plasticfolie in. Leg die minimaal 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg tussen twee bakpapieren uit tot het ongeveer ½ cm dik is.
- Haal het bovenste vel van het bakpapier. Plakt het deeg teveel, leg het dan nog even in de diepvries dan gaat het wat makkelijker.
- Druk met een hartvormige koekjesvorm hartjes uit het deeg. Haal het deeg tussen de uitgestoken vormen weg en leg het bakpapier met hartjes op de bakplaat.
- Zet de bakplaat in de koelkast en verwarm de oven voor naar 180 °C of 160 °C
- Bak na 30 minuten de koekjes 7 minuten lang, draai dan de bakplaat om en bak nog eens 7 minuten.
- Haal de koekjes van het bakpapier en laat op een rooster afkoelen.
- Leg de hartjes uitsteker op een plat oppervlak en vul met ijs. Druk het ijs uit het vormpje.1 liter Aardbeienijs
- Leg een koekje onderop, leg daar het hartvormige blokje ijs erop en leg een tweede koekjes erboven op.
- Pak in met bakpapier en leg in de diepvries (minimaal 20 minuten).
Opmerkingen:
- Het koekjes deeg moet heel koud zijn. Zo lopen de hartjes minder uit en houden ze hun vorm.
- Rol het deeg uit tussen twee velletjes bakpapier en haal het bovenste velletje eraf. Mocht het deeg blijven plakken, leg het tussendoor dan even in de diepvries.
- Haal het ijs een kwartier voor het serveren uit de diepvries dan kun je het goed snijden en uitsteken.
- Druk het vormpje uit het ijs, leg dat tussen twee koekjes en pak het in, in bakpapier (zo krijg je geen ijskristallen). Leg het pakketje dan minimaal 20 minuten in de diepvries zodat het goed hard is. Je kunt ze zo een week bewaren.
- Koelkast: 2 dagen ingepakt in plasticfolie
- Diepvries: gerold in twee lagen plasticfolie: 2 maanden.
- Kamertemperatuur: Bewaar de chocoladekoekjes in een luchtdichte doos gedurende maximaal 5 dagen.
- Diepvries: Je kunt de koekjes ook invriezen. Zo blijven ze in een diepvriesdoos of zak wel 2 maanden goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur.
Geef een reactie