Op zoek naar een leuk toetje? Sex in a pan is een heerlijk recept. Zes heerlijke lagen zoetigheid met chocola geven een heerlijk dessert.
Vandaag een bijzonder recept wat ik reeds vele malen op het internet ben tegengekomen, een beetje heb aangepast en waarvan ik eigenlijk niet weet wie dit bedacht heeft.
De naam schijnt oorspronkelijk Six in a pan te zijn geweest, maar na het proeven van het gerecht heeft iemand gedacht de naam te moeten pimpen. Na het maken en oppeuzelen van dit dessert ben ik het roerend met diegene eens.
- Je kunt alle individuele lagen vooraf klaar maken. Zo heb je het zo op tafel gezet.
- Gebruik een mooi glas zodat je alle lagen ziet.
- Heb je heel weinig tijd, koop dan de chocolade pudding en vanille pudding kant en klaar. Je kunt zelfs geklopte slagroom kopen.
- In plaats van melkchocola kun je ook witte chocola gebruiken.
- Vervang de walnoten door pecannoten, ook erg lekker.
Voorbereiden en bewaren
- Dit toetje kun je in de ochtend maken als je het 's avonds wilt eten.
- Bewaar de lagen afzonderlijk. De chocolade pudding, vanille pudding en roomkaas crème kun je apart en afgedekt tot 2 dagen in de koeling bewaren. De crumble bewaar je tot een week in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. De slagroom maak je het beste net te voren.
- Dit toetje kun je niet invriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Lekker toetje? Sex in a pan
Apparatuur
Ingrediënten
Crumble
- 30 gram walnoten
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels boter
- 25 gram bloem
Vanille pudding
- 2 theelepels maizena
- 1½ eetlepel suiker
- ⅛ theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 100 ml melk
Chocolade pudding
- 2 theelepels maizena
- 2½ eetlepels suiker
- ⅛ theelepel zout
- 2 theelepels cacao
- 100 ml melk
Roomkaas crème
- 50 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 15 gram poedersuiker
- 100 ml slagroom
Slagroom topping
- 100 ml slagroom
Garnering
- Chocolade schaafsel
Instructies
Crumble
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en meng met 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels boter en de bloem en leg die op een bakplaat.30 gram walnoten, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels boter, 25 gram bloem
- Schuif de plaat 20 minuten in de oven en laat de korst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Vanille pudding
- Voor de vanillepudding meng je 2 theelepels maïzena, met 1½ eetlepel suiker, een snufje zout, het vanille-extract en 1 eetlepel melk (van de 100 ml) tot een papje.2 theelepels maizena, 1½ eetlepel suiker, 1 theelepel vanille extract, 100 ml melk, ⅛ theelepel zout
- Verhit de rest van de melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het vanille papje.
- Giet alles terug in de pan boven laag vuur en blijf roeren.
- Kook tot het licht indikt en zet het vuur uit en laat de pudding afkoelen.
Chocolade pudding
- De chocoladepudding maak je door in een kommetje 2 theelepels maïzena, 2½ eetlepel suiker, snufje zout, 2 theelepels cacao en 1 eetlepel melk (van de 100 ml) te mengen tot een papje.2 theelepels maizena, 2½ eetlepels suiker, ⅛ theelepel zout, 2 theelepels cacao, 100 ml melk
- Verhit de rest van del melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het chocolade papje.
- Giet alles terug in de pan boven laag vuur en blijf roeren.
- Kook tot het licht indikt en zet het vuur uit en laat de pudding afkoelen.
Roomkaas crème
- Meng in een volgende kom met de mixer op medium snelheid, de roomkaas met de poedersuiker en 100 mL slagroom gedurende 5 minuten.50 gram roomkaas, 15 gram poedersuiker, 100 ml slagroom
Slagroom topping
- Klop het restant slagroom stijf.100 ml slagroom
Chocolade topping
- Met een schaaf, schaaf je het blok chocolade in kleine raspsels.Chocolade schaafsel
Alles bij elkaar!
- Pak de ijscoupes (of puddingvormen) en leg de crumble onderin.
- Verdeel de roomkaas hierover en giet de vanillepudding erop.
- Strijk glad met een lepel. Vervolgens schenk je de chocoladepudding erop en ook die smeer je uit en je eindigt met een laag slagroom.
- Strooi het chocoladeschaafsel er losjes op en laat tenminste 3 uur opstijven in de koeling.
Geef een reactie