Dit kraamhapje van gevulde donuts staat binnen een klein kwartiertje al op tafel. Een klein gebakje dat je snel maakt. Met een vulling van fruitige jam en romige slagroom en een suikerglazuur. En het glazuur versier je met muisjes. Een leuk hapje om te serveren bij je babyshower, kraamborrel of kraamfeest.
Kraamhapje van Donuts met Muisjes
Dit is zo'n hapje dat er heel moeilijk uit ziet, maar dat heel makkelijk te maken is. De basis zijn donuts, die je halveert en vult met een goede jam en slagroom.
De bovenkant van de donut smeer je in met glazuur. Bestrooi dat met muisjes voor een extra baby borrel accent. Een leuk kraamhapje dat je heel snel maakt! En dat is natuurlijk superfijn, want het is al druk genoeg in deze tijd.
Waarom maak je deze gevulde donuts?
- Kraamborrel, baby shower: je viert dat er een baby'tje op komst is of al is geboren. En je wilt geen beschuit met muisjes trakteren. Dan zijn deze donuts een leuke vervanging.
- Druk, druk, druk met een baby is het allemaal heel druk en dan is het fijn dat deze donuts in een klein kwartiertje op tafel staan.
- Kan niet misgaan omdat je de donuts kant en klaar koopt en de rest allemaal hele makkelijk stappen betreft, kan dit recept niet misgaan. Ik heb een video toegevoegd zodat je het zelf ook kunt zien.
- Glazuur ook de glazuur koop je kant en klaar en geef je zelf de gewenste kleur. En door hem te verwarmen kun je de donuts snel en makkelijk versieren.
- Muisjes: De muisjes (of andere sprinkles) strooi je op de nog zachte glazuur. Zo blijven ze goed zitten.
Wat heb je nodig voor Babyshower Donuts?
Voor de bereiding van deze Donuts met Muisjes heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Donuts: Koop ze kant-en-klaar, zo heb je weinig werk eraan. Zorg wel dat ze vers zijn, dat is het lekkerste. Ze hoeven verder geen topping te hebben.
- Poedersuiker en slagroom: Daar maak je de geklopte slagroom mee. Zorg dat de slagroom goed koud is. Wil je ze in het voren maken voeg dan een zakje Klopfix toe.
- Kleurstof en glazuur: Glazuur kun je kant-en-klaar kopen en dat raad ik je ook aan, want dat geeft het beste resultaat. Het glazuur kun je in elke kleur mengen. Verwarm hem iets, zodat je hem beter op de donut kunt aanbrengen.
- Aardbeien jam: Omdat het veel smaak geeft aan de donut, kies je de lekkerste aardbeienjam die je kunt krijgen.
- Muisjes: de kleur van je keuze. Maar je kunt in plaats van muisjes ook voor een andere sprinkles kiezen.
Hoe maak je dit kraamhapje van Geboorte Donuts?
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen (incl. receptenvideo) vind je terug onderaan het blog.
- Doe de slagroom en twee eetlepels poedersuiker in een kom en klop met de mixer tot deze stijf is.
- Verwarm het glazuur en voeg kleurstof toe om de gewenste kleur te krijgen. Het glazuur verwarm je au bain-Marie. Dat betekent dat je een vuurvaste kom boven een pan met kokend water hangt (de onderzijde van de kom mag het water niet raken). In de kom kun je het glazuur verwarmen.
- Halveer de donut en smeer op de onderzijde jam. Spuit daar de slagroom op. Heb je geen spuitzak dan kun je de slagroom met een lepel erop scheppen.
- Bestrijk de bovenzijde van de donut met glazuur of dip hem in het glazuur. Leg de bovenkant op de slagroom. Strooi er wat muisjes of andere sprinkles op. Laat 5 minuten drogen.
Top Tips
- Slagroom heeft de gewoonte om snel uit te lopen. Serveer je je donuts dus niet meteen, voeg dan Klopfix toe voordat je de slagroom gaat opkloppen. De slagroom loopt dan veel minder uit.
- Slagroom klop je als hij koud is. Dan kun je hem beter stijfkloppen.
- Doe de slagroom in een spuitzak. Heb je geen spuitzak dan kun je hem ook met een lepeltje op de jam scheppen.
- Je verwarmt de glazuur au bain-marie. Daarbij breng je een pan met een laagje water aan de kook. Pak een vuurvaste kom en hang die boven het water (dus hij mag het water niet aanraken). Daar kun je het glazuur in verwarmen. Er zijn ook speciale au bain-Marie pannetjes te verkrijgen die je boven het water hangt en pannen die dubbelwandig zijn en je kunt vullen met water.
- Om het glazuur op de bovenzijde van de van de donut aan te brengen gebruik je een lepeltje of doop je hem in het glazuur.
Waarom heeft een donut een gat in het midden?
Volgens de geleerden is het gat in het midden om er voor te zorgen dat de donut gelijk gaart. Dit was nodig omdat donuts gemaakt zijn van ei-geel en je zeker wilt zijn dat er geen rauw ei meer is. (Maar er gaan ook nog vele andere mooie verhalen de ronde. Van kapiteins op zee tot Nederlandse! Immigranten die het Amerika hebben binnen gebracht in de vorm van oliebollen. Zoek het eens op Google en je kunt je een middag amuseren! ;-))
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 eetlepels poedersuiker
- 200 ml slagroom
- 300 gram glazuur
- kleurstof
- 8 donuts
- 16 eetlepels aardbeienjam
- 8 eetlepels muisjes of sprinkles naar keuze
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop tot de slagroom stijf is.2 eetlepels poedersuiker, 200 ml slagroom
- Doe de stijfgeklopte slagroom in een spuitzak.
- Verwarm het glazuur au bain-Marie (zie tips) tot hij warm is. Roer er kleurstof doorheen.300 gram glazuur, kleurstof
- Halveer de donut doormidden.8 donuts
- Op de onderzijde smeer je 2 eetlepels jam.16 eetlepels aardbeienjam
- Spuit een rondje slagroom op de donut.
- Dip de bovenkant van de donut in het glazuur (of bestrijk de bovenkant van de donut).
- Leg de bovenkant op de slagroom.
- Strooi de muisjes (of sprinkles) op het glazuur.8 eetlepels muisjes
- Laat minimaal 5 minuten drogen.
Opmerkingen:
- Slagroom heeft de gewoonte om snel uit te lopen. Serveer je je donuts dus niet meteen, voeg dan Klopfix toe voordat je de slagroom gaat opkloppen. De slagroom loopt dan veel minder uit.
- Slagroom klop je als hij koud is. Dan kun je hem beter stijfkloppen
- Doe de slagroom in een spuitzak. Heb je geen spuitzak dan kun je hem ook met een lepeltje op de jam scheppen.
- Je verwarmt het glazuur au bain-marie. Daarbij breng je een pan met een laagje water aan de kook. Pak een vuurvaste kom en hang die boven het water (dus hij mag het water niet aanraken). Daar kun je de chocola in smelten. Er zijn ook speciale au bain-marie pannetjes te verkrijgen die je boven het water hangt en pannen die dubbelwandig zijn en je kunt vullen met water.
- Om het glazuur op de bovenzijde van de van de donut aan te brengen gebruik je een lepeltje of doop je hem in het glazuur.
- Donuts - Bewaar de donuts maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos bij kamertemperatuur. Je kunt ze ook tot maximaal 1 maand invriezen.
- Slagroom - Maak de slagroom een dag van tevoren en bewaar in de spuitzak in de koelkast.
- Glazuur - Maak het glazuur en bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm au bain-marie voordat je de donuts gaat maken.
Geef een reactie