Een Baby Shower Cakerol is de kers op de cake. Wanneer je een kraamfeest geeft, wil je daar toch iets lekkers bij eten. Deze geboortecake maak je eenvoudig en snel. Een gevulde cake met heerlijke jam, slagroom en luchtige cake. Met muisjes om de cake af te maken. Het recept voor een heerlijke lekkernij!
Een Nieuwe Trend
Baby showers, een nieuw fenomeen? Voor mij in ieder geval wel. Toen ik zelf kinderen kreeg, kwam dat eigenlijk nooit voor. Maar nu lijkt iedereen die zwanger is een baby shower te geven (of te krijgen).
Ik zie dat ook terug in onze fotostudio, waar de zwangere vrouwen op een mooie fotoshoot worden getrakteerd. Een mooie zwangerschapsfoto, New Born of juist een Baby abonnement, superleuk natuurlijk om dat te krijgen, zo'n persoonlijk cadeau.
Baby Shower Cakerol
Maar bij al dat feestgedruis hoort natuurlijk ook iets lekkers te eten. En deze maand bij de foodblogswap werd het blog van Lianne, de Zoetekauw genaamd, aan mij toegewezen. En ik kan je vertellen dat dat een waar feestje was. Vol met zoete recepten (deze blog ga ik zeker nog veel vaker bezoeken).
En toen ik haar blog aan het bekijken was kwam ik deze feestelijke cakerol tegen. Zo eentje die perfect past bij een babyshower. En dit is mijn variant! Een luchtige cake, gevuld met slagroom en aardbeienjam. En versierd met muisjes. En dit is zo'n makkelijk en lekker recept, waarmee je hoge gooit!
Wat heb je nodig voor een Baby Shower Taart?
Om deze Baby Shower Cakerol zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Bloem - Voor de cake. Gebruik normale tarwebloem
- Maizena - Om de cake een zachte structuur te geven.
- Suiker - Om de cake en slagroom te zoeten. Fijne kristalsuiker is beter dan de grovere soort.
- Vanille suiker - Voor een vleugje vanille smaak in de cake. Je kunt dit ook vervangen door 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel suiker.
- Eieren - Deze cake gebruik eieren maat L. De eieren geven structuur, smaak en kleur aan de cake.
- Slagroom - Klop de slagroom stijf. Zorg dat de slagroom goed koud is, dan kun je hem beter stijf kloppen.
- Klopfix - Om de slagroom te verstevigen. Het zorgt ervoor dat de slagroom niet gaat uitlopen. Zorg ervoor dat je de Klopfix toevoegt wanneer je aan het mixen bent, anders krijg je klontjes.
- Aardbeienjam - De cake wordt ingesmeerd met een rijke laag aardbeienjam. Maar je kunt hier elke jamsmaak voor gebruiken.
- Muisjes - Gebruikt om deze baby shower cakerol mee te versieren. De slagroom die je aan de buitenzijde smeert houdt de muisjes vast.
Hoe maak je een Geboortecake met Muisjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Klop eiwit met suiker in een schaal stijf. Zorg dat de schaal en klophaken vetvrij zijn anders zullen de eiwitten niet stijf kloppen. In een tweede kom meng je eigeel met suiker tot een lichtgele kleur. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeel. Zeef bloem en maizena boven het beslag en spatel daar voorzichtig door
- Verdeel het beslag over een bakplaat die met bakpapier is bekleed. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake 15 minuten bij 180 °C. Haal de cake uit de oven en rol op. Laat afkoelen naar kamertemperatuur (zo kun je de cake later rollen zonder scheuren).
- Verdeel de bovenkant van de cake met een dikke laag aardbeienjam. Klop de slagroom met suiker en Klopfix stijf. Smeer een dikke laag geklopte slagroom over de aardbeienjam.
- Rol de cake op (dat zou makkelijk moeten zijn, omdat je hem in deze vorm hebt laten afkoelen). Laat de cake 30 minuten in de koelkast opstijven. Smeer de buitenkant van de cake in met de rest van de slagroom en bestrooi met muisjes. Laat nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
Serveer dit bij je volgende Babyshower borrel. Snij gewoon een plakje van de rol.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Cake
- 3 eieren maat L
- 50 gram suiker
- 80 gram bloem
- 20 gram maizena
- 30 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
Vulling en topping
- 400 ml slagroom
- 30 gram suiker
- 2 zakjes Klopfix
- 60 gram aardbeienjam
- 100 gram muisjes (de kleur kies je natuurlijk zelf)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cake
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Gebruik een bakblik van ongeveer 25 x 38 cm en bekleed die met bakpapier.
- Splits de eieren. Zorg er daarbij voor dat er geen eigeel bij het eiwit komt (andersom is minder erg).3 eieren
- Doe het eiwit in een schaal die je vooraf met goed heet water en wat afwasmiddel hebt schoongemaakt (maak ook de mix haken schoon). Daardoor is de schaal vetvrij en worden je eiwitten goed stijf.
- Doe bij het eiwit 3 eetlepels suiker en mix hem stijf. Hij is voldoende geklopt als je de kom op zijn kop kunt houden (ja echt waar ;-)) en het eiwit blijft zitten.50 gram suiker
- Mix in een tweede kom het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot hij lichtgeel van kleur is.30 gram suiker, 8 gram vanillesuiker
- Meng het eigeel met een spatel voorzichtig door het eiwit tot het goed is gemengd.
- Zet een zeef boven de kom en zeef de bloem en het maizena boven het beslag.80 gram bloem, 20 gram maizena
- Meng ook dat voorzichtig met een spatel erdoor tot het gemengd is.
- Verdeel het beslag over het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake 15 minuten in de oven.
- Haal uit de oven. Leg de cake, met bakpapier, op een schone handdoek en rol die op. Laat de cake zo helemaal afkoelen naar kamertemperatuur.
- Rol de cake nu voorzichtig weer uit.
Vulling en topping
- In een kom meng je de slagroom met de suiker en begin met mixen.400 ml slagroom, 30 gram suiker
- Terwijl je mixt voeg je de Klopfix langzaam toe (zorg dat je aan het mixen bent anders klontert de Klopfix).2 zakjes Klopfix
- Klop tot de slagroom stijf is.
- Rol de cakerol voorzichtig uit en bestrijk met de aardbeienjam.60 gram aardbeienjam
- Verdeel ⅔ van de slagroom over de aardbeienjam en strijk die glad met een palletmes (of de achterkant van een lepel).
- Haal het bakpapier van de cake af en rol de cake op en laat hem 30 minuten opstijven in de koeling.
- Bestrijk de buitenzijde van de cakerol met slagroom en bestrooi met muisjes.100 gram muisjes
- Laat minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
Opmerkingen:
- Koelkast - Bedek de cakerol lichtjes met plastic folie en bewaar hem maximaal 2 dagen in de koelkast.
- Diepvries - Je kunt de cakerol zonder de afwerking aan de buitenzijde bewaren in de vriezer. Verpak de cakerol in plastic folie en vervolgens in aluminiumfolie. Zo blijft hij tot twee maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast en decoreer na het ontdooien. De cakerol kun je niet invriezen met decoratie aan de buitenkant.
Geef een reactie