Komkommer hapjes met Heksenkaas - ideaal om te serveren als hapje (en supersnel en makkelijk te maken in grote hoeveelheden) en dat maakt dit één van mijn favoriete fingerfood recepten van dit moment. Het recept heeft maar 3 ingrediënten! Een lekker slank recept, maar 54 kcal per hapje.
Ik maakte deze komkommer hapjes met Heksenkaas bij de Zondag middag hapjesplank en ze waren als eerste op! De smaak van de romige Heksenkaas gecombineerd met de frisse komkommer en zoute bacon was boven verwachting lekker (en dat was niet alleen mijn mening!)
Jump to:
Maar 3 ingrediënten
Dit heerlijke hapje heeft maar 3 ingrediënten die supergoed bij elkaar passen: Heksenkaas, komkommer en bacon. De romige Heksenkaas met de frisse komkommer maakt dat het hapje toch luchtig blijft. En de bacon, krokant uitgebakken, zijn heerlijk zout, wat heerlijk combineert met de Heksenkaas. Daarmee kwam dit hapje dus op maar 3 ingrediënten uit. Verrassend weinig voor een hapje dat zo lekker is.
De Heksenkaas heb ik ontvangen van Kroon Op Het Werk in de Herfst Foodybox. Deze kwam in een tube, wat me inspireerde om het als een topping te gebruiken. Ideaal als je de Heksenkaas als vulling wilt gebruiken voor bijvoorbeeld deze hapjes. Want daardoor zijn ze in een mum van tijd klaar. Ik denk dat ik over een schaal vol met komkommerhapjes iets minder dan 10 minuten heb gedaan. En daar zit het uithollen en uitbakken van de spekreepjes bij. Ideaal dus deze komkommerhapjes met Heksenkaas voor een cocktail party of Nieuwjaarsparty.
De ingrediënten voor deze fingerfood hapjes
Dit zijn de DRIE ingrediënten die je nodig hebt voor deze lekkere komkommer hapjes met Heksenkaas en bacon.
- Komkommer: Schil de komkommer en snij hem in stukjes van ongeveer 1.5 tot 2 cm breed. Dan kun je ze prima uithollen met een lepel of meloen bolletjes schep, zonder door de bodem heen te gaan. Het uithollen van de komkommer doe je om het meest waterige deel van de komkommer weg te halen. Wil je het nu echt makkelijk hebben? Dan kun je de komkommer ook in plakjes van ½ cm snijden en een toefje Heksenkaas erop spuiten. Dat top je dan met de uitgebakken bacon.
- Heksenkaas - De Heksenkaas is ook te verkrijgen in een tube wat het ideaal maakt om deze hapjes snel in elkaar te zetten. Je hebt geen extra materialen (zoals een spuitzak) nodig voor een mooi resultaat. En wist je dat je Heksenkaas ook makkelijk zelf maakt! Een makkelijk, snel recept dat ook nog budget-vriendelijk is.
- Bacon - of spekreepjes. Snij de bacon in dunne reepjes of koop ze kant-en-klaar. Bak ze 5 minuten op laag vuur uit tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Hoe maak je deze komkommer hapjes met Heksenkaas en bacon?
Een recept dat je kunt printen in duidelijk stappen kun je vinden onderaan dit blog.
Stap 1: Schil de komkommer en snij in stukjes. Snij om ongeveer 1.5 tot 2 cm zodat je ze goed kunt uithollen. Maar je kunt ze ook in schijfjes van 0.5 cm snijden, wanneer je ze niet uitholt, maar de topping op het schijfje spuit.
Stap 2: Hol de komkommer uit. Dit kan het meest makkelijk met een meloen bolletjes lepel. Heb je die niet, dan kun je dit ook met een theelepel doen. Zorg dat je de komkommer niet door en door uitholt, want dan valt de vulling erdoor. Laat een dun laagje komkommer (ongeveer ¼ cm) over.
Stap 3: Vul de komkommers met Heksenkaas. Door deze tube te gebruiken kun je de komkommers snel vullen met een mooie toef. Zo ziet het er ook nog eens mooi uit bij het serveren.
Stap 4: Bak de bacon uit en doe wat op elk komkommer hapje. Snij de bacon in reepjes en bak 5 minuten uit op laag vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de bacon reepjes over de snacks. En klaar zijn de komkommer hapjes met Heksenkaas.
Tips
- Gebruik een meloen bolletjes lepel of een theelepel om de komkommers uit te hollen. Zorg ervoor dat je ze niet door en door uitholt (want dan valt de vulling eruit), maar dat je een randje van ongeveer ¼ cm laat zitten.
- Het uithollen doe je omdat de komkommer in het midden vochtig is door alle zaden. Wanneer je dat mengt met de Heksenkaas wordt die vloeibaar en kan uitlopen. En op deze manier zitten alle smaken ook nog eens lekker door elkaar bij elke hap die je neemt.
- Wil je niet uithollen, snij de komkommerschijfjes dan ½ cm en spuit de Heksenkaas erop.
- Heb je geen tube, dan kun je de vulling ook in een spuitzak doen en een toefje in de komkommer spuiten (gebruik een grote, niet gekartelde spuitmond). Of je gebruikt een theelepel om de vulling te verdelen.
- Laat de bacon uitlekken op keukenpapier nadat je hem hebt gebakken. Zo is hij veel minder vet.
- Wil je een vegetarisch hapje dan vervang je de bacon door zongedroogde tomaat reepjes.
Als je dit recept leuk vind:
Ben je misschien ook geïnteresseerd in één van deze makkelijke hapjes:
- Komkommer met ham mousse
- Komkommer rondjes met kruidenkaas en tomaat
- Komkommer tonijn hapje
- Zelf Heksenkaas Maken
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 115 gram Heksenkaas 1 tube
- 50 gram bacon
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Schil de komkommer.
- Bak de bacon.5 minuten uit op laag vuur en laat uitlekken op keukenpapier.
Bereiding
- Snij de komkommer in stukjes van 1½ - 2 cm dik.
- Hol de komkommer uit (niet door en door, ongeveer ¼ cm bodem overhouden).
- Vul de komkommer met de Heksenkaas.
- Verdeel de uitgebakken bacon over de komkommer hapjes met Heksenkaas.
Opmerkingen:
- Koelkast - de individuele ingrediënten kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Heb je het hapje gemaakt, leg er dan losjes een velletje plastic folie op (tegen uitdrogen). Zo kun je ze tot een dag goed houden.
Voedingswaarde
De Heksenkaas heb ik via Kroon op het werk ontvangen. Voor meer informatie lees de disclaimer.
Geef een reactie