Malse kip spiesjes in een romige, zoete cashewnoten saus. Geserveerd in een borrelglaasje dus een heerlijk hapje om uit de hand te eten.
Een pinda allergie is niet handig. Geloof me. Ik heb het namelijk pas op latere leeftijd gekregen. Ontwikkeld zogezegd. En dus heb ik een voorliefde voor pinda saus opgebouwd, uit mijn verleden voor de allergie. Vroeger at ik namelijk het allerliefste een loempia met ei en pinda saus (ja we hebben allemaal zo onze gebreken ;-)).
Maar sinds bijna 20 jaar mag ik het dus niet meer eten. En dat is niet fijn, helemaal niet fijn. Naast het feit dat ik niet normaal uit eten kan (ik ben blij als ik geen reactie heb gekregen) mis ik af en toe de lekkere dingen die ik niet meer mag. Tja het gras is altijd groener bij de buren.
Maar ik heb een geluk. Ik heb enkel een pinda allergie en geen noten allergie. Dat is namelijk een allergie die heel verschillend is. En dus maak ik af en toe deze cashewnoten saus. Als vervanger voor mijn pinda saus. Zeker ook heel lekker. Vandaag serveer ik hem met een heerlijk kip spiesje in een borrelglaasje. Een leuke hapje om bijvoorbeeld op oudejaarsavond rond te delen. Maar laten we eerlijk zijn, een kip spiesje in cashewnoten saus kan eigenlijk altijd!
Recept Kip spiesjes met cashewnoten saus

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kip spiesjes met cashewnoten saus
Apparatuur
Ingrediënten
Kip saté
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gember siroop
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 300 gram kipfilet
Cashewnoten saus
- 150 gram cashewnoten
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels soja saus, Ketjap Manis
- 400 ml melk
- mespuntje sambal , optioneel
Instructies
Kip saté
- Maak een marinade van de knoflook, gembersaus, sinaasappelsap, sojasaus en sesamolie.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en laat ze tenminste 30 minuten marineren.
- Rijg ze aan een saté prikker.
- Bak ze af in de koekenpan (of grill pan als je die hebt).
Cashewnoten saus
- Maal de cashewnoten fijn.
- Meng de gemalen noten met de bruine suiker, sojasaus en melk en breng langzaam aan de kook, terwijl je roert.
- Laat de cashewnoten saus indikken.
- Voeg naar smaak sambal toe.
- Doe 2 eetlepels saus onderin een glaasje.
- Steek het kip spiesjes erin.
- Serveer meteen.
Geef een reactie