Komkommerrondjes met kruiden roomkaas en tomaat: Fris, romig en heel erg geschikt om te maken voor grote groepen. Een heel luchtig hapje waar de roomkaas, de komkommer net dat beetje pit geeft en de tomaat een mooi effect.
Afgelopen Zaterdag had ik een nieuwjaarsborrel en daar moesten we allemaal een klein hapje mee naar toe nemen. Dat is tegen geen dovemansoren gezegd en daar wordt ik dan ook echt enthousiast van. Er zitten alleen een paar maar's aan.
Aangezien het op locatie is, wil ik niet afhankelijk zijn van de apparatuur van de gastvrouw en heer. De oven valt dan ook af. Het is, mijn idee, ook niet zo handig om iets op te warmen, want je onttrekt je daarmee ook aan het gezellige samenzijn en dat is nu net niet wat je wil.
Omdat het toch enige tijd op tafel staat vind ik rauwe vis en vlees ook niet zo handig. Dus na wat nadenken en afwegen van alle opties, ben ik op dit idee gekomen: komkommerrondjes met kruiden roomkaas en tomaat. En het was een succes: de schaal ging leeg mee naar huis.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Kruidenroomkaas
- 200 gram roomkaas kamertemperatuur
- ½ theelepel oregano gedroogd
- ½ theelepel peterselie gedroogd
- ½ teentje knoflook
- 1 druppeltje citroensap
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Komkommer hapjes
- 1 komkommer
- 100 gram cherry tomaten
- 10 gram peterselie vers, fijngesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kruidenroomkaas
- Doe de roomkaas in een schaal.
- Voeg de oregano en gedroogde peterselie toe.
- Knijp het halve teentje knoflook boven de roomkaas uit en voeg ook het citroensap toe.
- Meng 2 minuten met de handmixer goed door, zodat het een luchtig geheel wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de roomkaas over in een spuitzak met kartelmond.
Komkommer hapjes
- Was de komkommer goed en haal met een zesteur lange slierten van de buitenzijde van de komkommer zodat je een mooi relief krijgt.
- Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 3 mm dikte.
- Spuit met de spuitzak met roomkaas een mooie toef op de komkommer.
- Halveer de cherry tomaten en leg een halve tomaat op elke toef roomkaas.
- Garneer met peterselie
Geef een reactie