Een heerlijk recept voor een superfeestelijke taart: Kitkat smarties taart. Makkelijk te makken, vol chocolade en heel kleurrijk. Een taart waar volwassenen en kinderen heel blij van gaan worden.
Ik kreeg voor November een recept van het blog van Marina’s Bakery toegewezen. Een blog volledig gewijd aan bakken. Met echt superlekkere recepten. Waarvan er velen lekker uitzagen.
Dat moet gevierd worden
Maar 1 trok meteen mijn aandacht. Een berichtje dat zojuist was gepubliceerd vanwege haar verjaardag. En laat het nu net vier dagen later mijn verjaardag zijn. Zoveel toeval, dat moest een teken zijn.
Ik liet de foto aan mijn kinderen zien en de conclusie was duidelijk. Deze taart moest het gaan worden: de Kit kat M&M taart. Ik heb de M&M’s vervangen door smarties (daar zitten geen kunstmatige kleurstoffen in) maar de chocolade mousse, chocolade cake en Kit Kat's waren een blijvertje (tja ik ben een Chocoholic).
- Deze taart is helemaal af wanneer je er een strik om bindt.
- Heb je geen springvorm maar een vorm met vaste bodem van 18 cm, bekleed hem dan voor je het beslag erin doet met bakpapier. De taart kun je dan makkelijk uit de vorm halen.
- Je cake is klaar wanneer je met een saté prikker in het midden van de cake prikt en die er droog en schoon uitkomt.
- Laat de chocola au bain-marie smelten. Daarvoor hang je een vuurvaste kom boven kokend water (de kom raakt het water daarbij niet). In de kom kun je nu de chocola in blokjes laten smelten.

📖 Recipe
RECEPTKAART
Kitkat smarties taart
Apparatuur
Ingrediënten
- 180 gram chocola , minimaal 72 % cacao
- 100 ml melk , vol
- 200 gram boter, kamertemperatuur
- 175 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren , maat L
- 200 gram zelfrijzend bakmeel , gezeefd
- 400 gram chocolademousse
- 375 gram kit kat , mini's
- 1 zak smarties
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Bekleed de bodem van de 18 cm doorsnee springvorm met bakpapier en vet de randen in met gesmolten boter of spray met bakspray.
- Verwarm de chocolade en de melk au bain-marie.
- Laat het chocolade mengsel gedeeltelijk afkoelen.
- Klop de boter met de suiker licht en romig.
- Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is.
- Meng het chocolade mengsel door het beslag heen.
- Spatel voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag heen.
- Schep/schenk het beslag in de voorbereidde springvorm.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 45 – 55 minuten.
- Controleer of de taart gaar is door een saté prikker in het midden van de taart te prikken, komt deze er schoon uit dan is de taart gaar.
- Laat de taart afkoelen in de springvorm naar kamertemperatuur en verwijder de springvorm
- Snij de taart horizontaal door.
- Bestrijk de onderste helft van de taart met 200 gram chocolade mousse en leg de andere helft er voorzichtig bovenop.
- Smeer de bovenkant en de zijkant van de taart af met de rest van de chocolademousse.
- Plaats de kit kats rechtop rondom de taart. Bestrooi de bovenkant van de taart met de smarties.
Opmerkingen
- Deze taart is helemaal af wanneer je er een strik om bindt.
- Heb je geen springvorm maar een vorm met vaste bodem van 18 cm, bekleed hem dan voor je het beslag erin doet met bakpapier. De taart kun je dan makkelijk uit de vorm halen.
- Je cake is klaar wanneer je met een saté prikker in het midden van de cake prikt en die er droog en schoon uitkomt.
- Laat de chocola au bain-marie smelten. Daarvoor hang je een vuurvaste kom boven kokend water (de kom raakt het water daarbij niet). In de kom kun je nu de chocola in blokjes laten smelten.
Geef een reactie