Een romige kip pastei, gevuld met kip, groenten en aardappel in een romige saus. Lekker van smaak en te serveren als één persoons portie
Een lekker hartig recept voor een kip pastei uit de oven. Normaal maak je dat vaak in een grote ovenschaal, maar waarom niet serveren als kleine muffins. Dat staat niet alleen leuk op je bord, maar je kunt het ook prima maken als een hapje bij een feestje op buffet. Je gasten zullen verstelt staan van de lekkere smaak.
It's a good taste!
Recept Kip pastei
muffins
Heb je deze kip pastei muffinsgemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Porties: muffins
Ingrediënten
- 7 eetlepels boter
- 3 kipfilets in blokjes gesneden
- ui fijngesnipperd
- 1 winterwortel geschrapt en in kleine blokjes gesneden
- 1 selderij stengel in blokjes gesneden
- 250 ml water
- 2 bouillon blokjes kip
- 2 aardappels geschild in en blokjes gesneden
- 40 gram bloem
- 1 eetlepel maizena
- 120 ml melk
- 50 gram doperwtjes
- 12 vellen hartig taartdeeg
- 1 eigeel
- 2 eetlepels melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Smelt 1 eetlepel boter in de pan en bak de kip tot hij gaar is. Haal uit de pan.
- Smelt in een voldoende grote pan (er komt nog wel wat vulling in, dus hou hier rekening mee), 2 eetlepls boter en bak de ui, wortel en selderij 3 minuten.
- Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Voeg dan ook de aardappel toe, doe het deksel op de pan en kook de aardappels in 10 minuten gaar.
- Meng in een kommetje de boter met de bloem en schep die door de bouillon. Roer want het bakt snel aan.
- Meng de melk met de maizena en schenk die ook bij het groenten mengsel.
- Breng aan de kook en laat het 1 minuut sudderen terwijl je blijft roeren.
- Schep de doperwtjes en de kip erdoor. Zet terzijde.
- Doe in elke uitsparing van een cupcake pan een velletje hartig taart deeg.
- Schep de vulling op het hartige taartdeeg (tot 5 mm onder de bovenkant) en vouw het deeg dicht. Prik met een vork een paar gaatjes in de bovenzijde (zodat de lucht kan ontsnappen).
- Meng de eidooier met de melk en smeer de bovenzijde van de muffins hiermee in.
- Zet de muffins in de oven en bak 50 minuten. Controleer tussentijds of de bovenkant te bruin wordt (in dat geval dek je de muffins af met aluminiumfolie)
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Calories: 125kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 14g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 249mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 965IU | Vitamin C: 7mg | Iron: 2mg
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
- Cupcake blik met papieren vormpjes
Addie says
In een woord "heerlijk". Heb alleen mijn mond nogal verbrand, was te hebberig.
Andréa says
Wat fijn te horen dat het lekker was (en ik hoop dat de pijn in de mond snel verdwijnt)!