Thailand spreekt tot de verbeelding en deze kip met vier Thaise sauzen maakt dat helemaal waar. Malse kip in een heerlijke saus gegaard. Een smaaksensatie, proef het zelf!
Dit recept was echt zo lekker met de gebakken knoflook was de finishing touch. Je maakt een marinade van vissaus, oestersaus en twee soorten sojasaus. Deze marinade kleeft om de kip wanneer je hem gaart, waardoor hij heerlijk mals blijft en een enorm veel smaak krijgt. Je serveert het met pandanrijst en een heerlijke groene salade of gestoomde broccoli. En wat ook fijn is, het staat binnen 15 minuten op tafel.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kip met vier Thaise sauzen
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel Japanse sojasaus
- ½ theelepel gemalen witte peper
- 300 gram kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel rijstolie
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel Thaise knoflook, gebakken
- 2 lente uitjes, in reepjes gesneden
Instructies
- Meng in een kom de vier sausjes en de witte peper en roer alles goed door.1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 theelepel Japanse sojasaus, ½ theelepel gemalen witte peper
- Leg de kipfilet in de marinade en laat hem minstens 5 minuten staan.300 gram kipfilet
- Verwarm in een wok op hoog vuur de olie.1 eetlepel rijstolie
- Voeg de kip met marinade toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de kip goed gaar is.
- Zet het vuur laag en voeg de suiker toe.1 theelepel suiker
- Roerbak 30 seconden en zet dan het vuur uit.
- Meng de lente-ui en de knoflook erdoor.1 eetlepel Thaise knoflook, 2 lente uitjes
- Serveer meteen.
Geef een reactie