Arretjescake mijn eerste cake die ik ooit gemaakt heb. En deze arretjescake met Maltesers is extra lekker. Eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig. En wist je dat dit een echt Nederlands recept is!
De volle smaak van de chocola, de knapperige Maltesers, afgewisseld met biscuit, kinderen zeggen hier geen nee tegen! En wij volwassenen ook niet.

Arretjescake met Maltesers
Waarom is een arretjes cake zo populair? Omdat het zo makkelijk te maken is. Je hebt geen oven nodig. En je kunt het recept naar eigen inzicht aanpassen.
Het is een echte Nederlandse cake en wordt gemaakt in heel Nederland. En elke streek kent zijn eigen recept. Het traditionele recept maak je met rauwe eieren en cacao. Rauw ei gebruik ik liever niet, omdat recepten dan niet voor iedereen geschikt zijn. Dus dit arretjescake recept wordt gemaakt zonder eieren. In plaats daarvan gebruik ik chocola.
Voor het basisrecept van deze arretjescake gebruik je alleen Maria biscuitjes, chocola, boter en stroop, maar waarom zou je daar niet in variëren? En dat heb ik gedaan. Want deze arretjescake zit vol met Maltesers. Die smelten in je mond en knisperen dan. Heerlijk!
De kids waren zeer tevreden en vroegen om meer! Helaas was dat onmogelijk (zei zij met het laatste hapje chocola in haar mond ;-))
Wat heb je nodig voor Malteser Arretjes Cake
Om deze Arretjescake met Maltesers zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:

- Chocola - Een arretjescake is een chocoladecake. Normaal gesproken door cacao te mengen met rauw ei, maar zoals gezegd gebruik ik dat liever niet in mijn recepten. Chocola is een goede vervanger. De kunst is dan wel om de juiste hoeveelheid melkchocola te mengen met pure chocola (58 % cacao), voor de lekkerste smaak. Niet te zoet en ook niet te puur.
- Boter - De boter maakt de cake romig.
- Stroop - Geeft een heerlijke zoete karamelsmaak aan de arretjes cake.
- Maria biscuitjes - In een arretjescake horen Maria biscuitjes. Verkruimel ze in verschillende groottes. Dat komt de cake ten goede.
- Maltesers - Knisperende chocoladeballen vol lucht. Superlekker om in een Arretjescake te gebruiken. Het zorgt ervoor dat de chocoladecake minder massief is en wat lucht heeft. En je kunt naar hartenlust variëren: je kan natuurlijk ook denken aan M&M's, smarties, brokjes karamel of fudge. Zo serveer je telkens weer een andere cake.
Hoe maak je No Bake Maltesers Cake
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang boven het water een vuurvaste kom. Doe de chocola, boter en stroop in de kom en laat smelten. Roer af en toe door.
- Verkruimel de Mariabiscuitjes en doe ze in een grote schaal. Schenk het gesmolten chocolade mengsel erbij. Meng goed door. Doe dan ⅔ van de Maltesers erbij en meng snel (niet te veel anders smelten de Maltesers, je wilt ze er alleen doorheen mengen).
- Schenk het arretjesbeslag in een met plastic bekleedt cakeblik en strijk de bovenkant plat.
- Verspreidt de rest van de Maltesers over de bovenzijde. Druk ze een beetje in de vulling. Zet de cake nu minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveren: Wanneer de cake hard is, kun je hem in plakken snijden en serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Arretjescake met Maltesers
Ingrediënten
- 150 gram melkchocola, in blokjes gebroken
- 150 gram pure chocola, 58 % cacao, in blokjes gebroken
- 150 gram boter, in vier stukken gesneden
- 5 eetlepels stroop
- 175 gram Maria biscuitjes, verkruimeld, hoeven geen gelijke stukken te zijn
- 150 gram Maltesers
Instructies
- Leg een stuk plastic folie in je cakeblik. Zo krijg je de arretjes cake er na het uitharden beter uit.
- Hang een kom boven een pan met kokend water. Doe de beide chocolades, boter en stroop in de kom en laat langzaam smelten. Roer af en toe goed door.150 gram melkchocola, 150 gram pure chocola, 150 gram boter, 5 eetlepels stroop
- Roer de koekkruimels erdoor.175 gram Maria biscuitjes
- Roer ⅔ van de Maltesers snel door het beslag. Niet te lang roeren anders smelten de Maltesers!150 gram Maltesers
- Schenk het beslag in de vorm en druk de rest van de Maltesers in de bovenzijde.
- Zet de cake minimaal 3 uur in de koeling. Wanneer de cake uitgehard is, kun je hem aansnijden.
Opmerkingen
- Koelkast: Deze arretjescake met Maltesers kun je tot 3 dagen in de koeling bewaren. Luchtdicht verpakt of in plasticfolie gewikkeld (en de cake is dus goed van tevoren te maken)
- Diepvries: Je kunt de arretjescake ook invriezen. Bewaar hem luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast of sneller bij kamertemperatuur.
Geef een reactie