Voor een kinderfeestje in de zomer is het bij heet weer lekker om een ijskoud drankje te serveren. Dit is een heerlijk idee, waarbij je allerlei smaken in een glas kunt doen, zodat je telkens iets anders proeft.
Vier je een kinderfeestje in de late lente / zomer dan heb je vaak mooi weer! Dus met aardbeien, ijsjes en ijskoude drankjes. En vandaag starten we met een ijskoud drankjes idee!
- Door verschillende soorten vruchtensiroop en ranja te gebruiken, krijg je telkens een andere smaak in je glas en het ziet er leuk uit
- Door de grote hoeveelheid ijsklontjes die je moet maken is het verstandig om tenminste 3 dagen te voren de ijsklontjes in te vriezen.
- Door de ijsklontjes van te voren al uit het bakje of zakje te halen en te verzamelen in een grote plastic zak, kun je ze bij het feestje eenvoudig verdelen over de glazen.
- Maak de limonade en vries de ijsklontjes in, in plastic zakjes of, heel milieubewust, in ijsklont bakjes. Dit kan tot 2 weken van te voren.
- Druk de ijsklontjes uit het zakje of uit hun vorm en doe ze los in een diepvrieszakje en leg in de diepvries tot gebruik. Doe dit 1 dag voor de verjaardag. Zo maak je dit drankje lekker snel.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
IJskoud drankje
Voor een kinderfeestje in de zomer is het bij heet weer lekker om een ijskoud drankje te serveren. Dit is een heerlijk idee, waarbij je allerlei smaken in een glas kunt doen, zodat je telkens iets anders proeft.
Ingrediënten
- 100 ml sinaasappel ranja
- 100 ml cassis ranja
- 100 ml frambozen ranja
- 2100 ml water
Instructies
- Maak ranja met 100 ml sinaasappel ranja en 700 ml water.
- Schenk dat in een ijsblokjes vorm.
- Vries minimaal 8 uur, zodat de ijsklontjes hard zijn.
- Doe de blokjes over in een diepvrieszakje.
- Herhaal dit voor de cassis ranja en frambozen ranja.
Opmerkingen
- Door verschillende soorten vruchtensiroop en ranja te gebruiken, krijg je telkens een andere smaak in je glas en het ziet er leuk uit
- Door de grote hoeveelheid ijsklontjes die je moet maken is het verstandig om tenminste 3 dagen te voren de ijsklontjes in te vriezen.
- Door de ijsklontjes van te voren al uit het bakje of zakje te halen en te verzamelen in een grote plastic zak, kun je ze bij het feestje eenvoudig verdelen over de glazen.
Voedingswaarde
Calories: 67kcalCarbohydrates: 17gSodium: 16mgSugar: 12g
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie