Deze rijstsalade met gerookte kip is verrassend en lekker. Met rijst, zoete rozijnen, een pittig sjalotje, knapperige walnoten en heerlijke kip een top recept.
Alweer de laatste week van de vakantie. En wat kan ik terugkijken op zes mooie weken. Eerst heerlijk naar Spanje geweest om te relaxen, uit te rusten en ook nog wat zon op te vangen. O ja en lekker te eten natuurlijk, want dat kun je in Spanje zeker wel.
Toen twee weken genoten van de rust in Nederland en de laatste week de uitdaging aangegaan van de kindervakantieweek. En dat was weer een topweek dat kun je wel stellen. En nu ben ik bijna weer toe aan vakantie (grapje).
Vanaf Maandag gaan we weer vol van start met het blog en ik heb al veel recepten uitgeprobeerd voor jullie. Niet allemaal meer min het Zomer thema, maar je zult zeker nog een paar toppers voorbij zien komen.
Een rijstsalade als bijgerecht bij de BBQ
We eindigen deze zomerserie in stijl met dit barbecue bijgerecht: kerrie rijstsalade met gerookte kipstukjes.
Dit recept heb ik gemaakt met gerookte kip. Dan heb je weinig extra tijd nodig om het recept te bereiden. Maar heb je nog een restje kip over van gisteravond dan kun je dat prima gebruiken. Dit recept leent zich prima voor het opmaken van restjes.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 150 gram rijst
- 100 gram rozijnen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 3 eetlepels walnoten, fijngehakt
- 125 gram gerookte kipfilet, in kleine blokjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Kook de rijst gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.150 gram rijst
- Kook wat water en zet het vuur uit. Doe de rozijnen in het water en laat 10 minuten staan.100 gram rozijnen
- Haal de rozijnen uit het water en dep ze langzaam droog.
- In een kom meng je de rijst met de rozijnen, sjalotje, walnoten en kip.1 sjalotje, 3 eetlepels walnoten, 125 gram gerookte kipfilet
- Meng de mayonaise met de kerrie en schep die door de salade tot alles goed gemengd is.4 eetlepels mayonaise, 2 theelepels kerriepoeder
- Proef en breng op smaak met zout en peperzout en peper
Mattie Schenkel says
My family loved this!
Andréa says
Good to hear. Thank. you!