Dit vegetarisch gourmetrecept van Aubergine met Mozzarella is een feestje op je bord. De geroosterde groenteschijven met een smaakvolle pesto, romige Mozzarella en heerlijke kruiden zijn een heerlijke Italiaanse smaak combinatie waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dus voor de vegetariër of als een afwisseling dit lekkere gourmethapje.

Vegetarisch Gourmetrecept
Als vegetariër is er vaak minder keus bij de gourmet. Champignons, paprika en ui staan vaak wel op tafel, maar om daar nu de hele maaltijd mee te moeten doen. Dat moet toch zeker anders kunnen?
En dit leuke en vooral lekkere Italiaanse gourmetrecept met aubergine, mozzarella en pesto is een welkome afwisseling tussen al het vlees. Zonder ook maar iets in smaak in te boeten. Want zelfs de meest verstokte vleeseter aan onze tafel vond ze erg lekker. Zo wordt gourmet toch leuk voor iedereen!
Wat heb je nodig voor Aubergine en Mozzarella voor de Gourmet
Om deze vegetarische gourmetrecept met aubergine en mozzarella zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:

- Rode pesto - rode pesto oftewel pesto rosso is in tegenstelling tot groene pesto gemaakt met zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Verder is het recept hetzelfde. Het krijgt daarmee een wat zoetere smaak. Door het gebruik van rode pesto krijg je het idee dat je mini groente pizza's maakt.
- Aubergine - Een groente met een neutrale smaak die vaak gebruikt wordt in de Mediterraanse keuken. Aubergine heeft de neiging om snel zacht te worden. Daarom zouten we hem eerst en deppen het water weg. Daarna grillen we deze groente voor een rokerige smaak. Je kunt de aubergine ook vervangen door courgette.
- Mozzarella - Een romige kaas met een witte kleur die goed smelt. Ideaal dus voor het gourmetten. Ik gebruik voor dit gerecht buffel mozzarella, omdat het één van de smaakmakers is en deze kaas dat net wat meer heeft.
- Italiaanse kruiden - Gedroogde Italiaanse kruiden geven een subtiele aromatische smaak aan deze gourmethapjes.
- Olijfolie - Bestrijk de aubergine met de olijfolie. Gebruik een fruitige extra vierge olie voor de beste smaak.
Hoe maak je Geroosterde Aubergine met Mozzarella en Pesto?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Snij de aubergine in dikke plakken en bestrooi beide zijden met wat zout. Laat 10 minuten liggen. Spoel af en dep droog. Zo neemt de aubergine minder olie op en wordt hij niet zo zompig.
- Bestrijk beide zijden van de plakken aubergine met olijfolie en bak in de grillpan (5 minuten aan elke kant). Haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier (dat absorbeert nog wat vocht), zo'n 15 minuten.
- Leg een plakje voor je neer en bestrijk met de pesto. Leg daarop een dun plakje mozzarella.
- Dek af met een tweede plakje gegrilde aubergine en bestrooi met wat Italiaanse kruiden, breng op smaak met zout en peper. Leg op een serveerschaal en bewaar afgedekt in de koeling tot je gaat gourmetten.
Klaarmaken in het gourmetpannetje - Leg een aubergine torentje in je gourmetpannetje of op de bovenzijde van de (steen)grill. Bak aan beide kanten tot hij goed warm is en de Mozzarella smelt. Dit heerlijke Italiaanse Gourmet Recept is nu klaar om gegeten te worden!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Vegetarisch Gourmetrecept Aubergine met Mozzarella
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels olijfolie , extra vierge
- 8 eetlepels rode pesto
- 250 gram mozzarella, buffel is het lekkerste
- 4 theelepels Italiaanse kruiden
Instructies
- Snij de aubergine in 16 dunne plakken, ongeveer 1 cm.2 aubergines
- Bestrooi met zout en laat 10 minuten liggen.2 eetlepels zout
- Spoel het zout van de plakken aubergine en dep droog met keukenpapier.
- Bestrijk de plakken aan beide zijden met olijfolie.2 eetlepels olijfolie
- Leg de plakken in de hete grillpan en laat 5 minuten bakken, draai ze dan om en grill nog eens 5 minuten.
- Haal de aubergineschijven pan en laat afkoelen op wat keukenpapier.
- Verdeel een eetlepel rode pesto op een plak aubergine en leg daarop een schijfje mozzarella.8 eetlepels rode pesto, 250 gram mozzarella
- Leg een tweede plakje aubergine erop en bestrooi met Italiaanse kruiden.4 theelepels Italiaanse kruiden
- Herhaal dat voor alle plakken aubergine.
- Leg de aubeginepakketjes op een schaal die je tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaart.
Bij het gourmetten
- Leg een aubergine pakketje in je gourmet pannetje (of op de steen grill) en bak aan beide zijden tot hij warm is en de mozzarella is gesmolten.
Opmerkingen
3. Aubergine - Een groente met een neutrale smaak die vaak gebruikt wordt in de Mediterraanse keuken. Aubergine heeft de neiging om snel zacht te worden. Daarom zouten we hem eerst en deppen het water weg. Daarna grillen we deze groente voor een rokerige smaak. Je kunt de aubergine ook vervangen door courgette. 4. Bewaren
- Koelkast - Maak de aubergine op de dag van het gourmetten en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Geef een reactie