Ook de vegetariër wordt niet vergeten bij ons gourmet recept aubergine met tomaten tapenade en mozzarella is een heerlijke afwisseling tussen al het vleselijk geweld dat bij een gourmet past.
Als vegetariër is er vaak minder keus bij de gourmet. Champignons, paprika en ui zijn allemaal vaste onderdelen van een gourmet, maar om daar nu de hele maaltijd mee te moeten doen. Dat moet toch zeker anders kunnen? En dat is inderdaad zo: dit gourmet recept met aubergine, mozzarella en tomaten tapenade is een welkome afwisseling tussen al het vlees. Zonder ook maar iets in smaak in te boeten. Want zelfs de meest verstokte vleeseter aan onze tafel vond ze erg lekker. Zo wordt gourmet toch leuk voor iedereen!
It's a good taste!
Gourmet recept Aubergine met
mozzarella
Heb je dit Gourmet recept aubergines met mozzarella gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Gourmet recept aubergine met mozzarella
Equipment
Ingrediënten
Tomaten tapenade
- 150 gram zongedroogde tomaatjes
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 30 gram kaas oud
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
Gevulde aubergines
- 2 aubergines
- zongedroogde tomaten tapenade zie recept hierboven
- 1 bol buffel mozzarella
- Italiaanse kruiden
- olijfolie extra vierge naar smaak
Notes
Instructies
Tomaten tapenade
- Rooster de pijnboompitten tot ze heerlijk geuren.
- Maak de tomaten tapenade door alle ingrediënten voor de tapenade in een keukenmachine te doen en te bijven pulseren tot een smeuïg mengsel is. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de tapenade te dik blijft.
Gevulde aubergines
- Snij de aubergine in dunne plakken.
- Bestrooi met zout en laat 10 minuten liggen.
- Was en dep droog.
- Besmeer met wat olijfolie en bak 10 minuten in de grillpan.
- Haal uit de pan en laat afkoelen op wat keukenpapier.
- Verdeel een eetlepel tapenade op een plak aubergine en leg daarop een stukje mozzarella.
- Leg een tweede plakje aubergine erop en bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Herhaal dat voor alle plakken aubergine.
- Leg de pakketjes op een schaal die je tot gebruik in de koelkast bewaart.
Bij het gourmetten
- Leg een aubergine pakketje in je gourmet pannetje (of op de steen grill) en bak aan beide zijden tot hij goed warm is en de mozzarella begint te smelten.
Nutrition
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Blender, keukenmachine met mes
- Gourmetstel of steengrill
- Grill pan
Geef een reactie